Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

V 5. etape pretekov Okolo Kuang-si šprintoval najrýchlejšie Gaviria

Fernando Gaviria, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Na trati z Liou-čou do Kuej-linu, ktorá merala 212,2 km, predstihol na cieľovej páske Nemca Pascala Ackermanna z Bory a Taliana Mattea Trentina z Mitcheltonu-Scott.

Kuej-lin 21. októbra (TASR) - Kolumbijský cyklista Fernando Gaviria z tímu SAE zvíťazil v pondelkovej 5. etape pretekov Okolo Kuang-si, ktoré sú záverečným podujatím World Tour v roku 2019. Na trati z Liou-čou do Kuej-linu, ktorá merala 212,2 km, predstihol na cieľovej páske Nemca Pascala Ackermanna z Bory a Taliana Mattea Trentina z Mitcheltonu-Scott.

V celkovom poradí sa nič nezmenilo. Naďalej vedie Španiel Enric Mas z Deceunincku-Quick-Step o päť sekúnd pred Kolumbijčanom Danielom Martinezom z EF Education First. Podujatie v utorok vyvrcholí záverečnou 6. etapou, ktorej štart i cieľ bude v Kuej-line.

Okolo Kuang-si:

5. etapa (Liou-čou - Kuej-lin, 212,2 km): 1. Fernando Gaviria (Kol./Tím SAE) 5:13:42 hod, 2. Pascal Ackermann (Nem./Bora-Hansgrohe), 3. Matteo Trentin (Tal./Mitchelton-Scott), 4. Phil Bauhaus (Nem./Bahrajn-Merida), 5. Timothy Dupont (Belg./Wanty-Gobert), 6. Ben Swift (V. Brit./Ineos) všetci čas ako víťaz

Celkové poradie: 1. Enric Mas (Šp./Deceuninck-Quick-Step) 19:04:32 hod, 2. Daniel Martinez (Kol./EF Education First) +5, 3. Diego Rosa (Tal./Ineos) +14, 4. Antwan Tolhoek (Hol./Jumbo-Visma) +22, 5. Carl Fredrik Hagen (Nór./Lotto-Soudal), 6. Felix Grossschartner (Rak./Bora-hansgrohe) obaja +29