Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Stamkos chce zostať v Tampe, verí v zisk ďalšieho Stanleyho pohára

Center Tampy Bay Lightning Steven Stamkos (91) oslavuje svoj gól proti Floride Panthers s pravým krídlom Nikitom Kučerovom (86) a obrancom Mattom Dumbom (24) počas tretej tretiny štvrtého zápasu prvého kola play-off hokejového Stanleyho pohára NHL v sobotu 27. apríla 2024 v Tampe, Florida. Foto: TASR/AP

V prebiehajúcej sezóne Stamkos prekonal siedmykrát v kariére hranicu 40 gólov a zaznamenal 81 bodov.

Tampa 2. mája (TASR) - Kanadský hokejista Steven Stamkos chce do tretice získať Stanleyho pohár s Tampou Bay Lightning. Tridsaťštyriročný útočník, ktorý sa v lete môže stať neobmedzeným voľným hráčom, vyhlásil, že by rád zostal v klube aj naďalej.

Stamkos odohral v drese Tampy 16 sezón, v tíme pôsobí nepretržite od draftu v roku 2008. Postupne sa prepracoval na kapitána "bleskov" a v klubových štatistikách vedie v počte bodov (1137) i gólov (555). V Zápase hviezd sa predstavil sedemkrát a dvakrát získal Trofej Maurica "Rocketa" Richarda pre najlepšieho strelca základnej časti profiligy. V neposlednom rade sa zaslúžil o zisk dvoch Stanleyho pohárov v sezónach 2019/20 a 20/2021, pri ktorých bol aj slovenský obranca Erik Černák.

V prebiehajúcej sezóne Stamkos prekonal siedmykrát v kariére hranicu 40 gólov a zaznamenal 81 bodov. Napriek vypadnutiu z úvodného kola play off v druhom ročníku za sebou je Kanaďan presvedčený, že Tampa nie je ďaleko od boja o ďalší titul. "Myslím si, že keď máte na každej pozícii niekoho z popredných hráčov, tak je okno otvorené. Pozrite sa na všetky tímy, ktoré získali Stanleyho pohár v uplynulých piatich rokoch. Reč je o skutočne dobrých obrancoch, elitnom brankárovi a špičkových útočníkoch," citovala Stamkosa agentúra AP.

Čo sa týka predĺženia kontraktu, záujem je aj na strane klubu. Generálny manažér Tampy Julien BriseBois potvrdil, že so Stamkosom aj jeho agentom už v tejto súvislosti hovoril a v blízkom období by sa mali začať oficiálne diskusie. "Od prestupovej uzávierky zvýšil úroveň hry, čo bolo neuveriteľné sledovať. Bolo neskutočné, že pravdepodobne najlepšie dva mesiace kariéry odohral v čase, keď to náš tím najviac potreboval, pričom toho dokázal tak veľa a dá sa o ňom povedať, že si už vyslúžil miesto v Sieni slávy," uviedol BriseBois. Na margo budúcej sezóny dodal: "Výkony od druhej polovice ročníka a hráči, s ktorými máme kontrakty, mi dávajú všetky dôvody veriť, že budúci rok budeme opäť veľmi konkurencieschopní. Chceme, aby bol súčasťou tejto skupiny aj Stamkos."