Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slovenskí futbalisti do 21 rokov podľahli Nórsku

Ilustračná fotografia. Foto: TASR/AP

Do kvalifikácie ME 2021 vstúpia mladí Slováci 6. septembra v Azerbajdžane. Ich ďalšími súpermi v 2. skupine sú Francúzsko, Švajčiarsko, Gruzínsko a Lichtenštajnsko.

Dunajská Streda 26. marca (TASR) - Slovenskí futbalisti do 21 rokov prehrali v utorkovom prípravnom zápase v Dunajskej Strede s výberom Nórska do 20 rokov 0:2. Zverenci trénera Adriána Guľu predtým v marcovom asociačnom termíne zdolali v Žiline grécku dvadsaťjednotku 4:3. Do kvalifikácie ME 2021 vstúpia mladí Slováci 6. septembra v Azerbajdžane. Ich ďalšími súpermi v 2. skupine sú Francúzsko, Švajčiarsko, Gruzínsko a Lichtenštajnsko.

Prípravný zápas:


Dunajská Streda
Slovensko 21 - Nórsko 20 0:2 (0:2)

Góly: 38. Haaland, 45.+1 Ostigard, ŽK: Pokorný, Šulek, Herc, Adamec, Boženík - Haaland, Hadzic, ČK: 62. Herc po 2. ŽK. Rozhodovali: Orel (ČR) - Galo, Vitko (obaja SR), 874 divákov.

SR 21: Vantruba (46. Petráš) - Šulek, Vaško (46. Bednár), Oravec, Vojtko (46. Sluka) - Herc, Pokorný (46. Strelec), Adamec (60. Špyrka) - Tupta (65. Dancák), Boženík (86. Kmeť), Tomič (60. Švec)

Nórsko 20: Lund - Mickelson (76. Borchgrevink), Ostigard, Fredriksen (76. Hadzic), Borkeeiet, Kitolano - Vetlesen (85. Myhre), Svendsen (76. Ranger), Markovic (66. Thorstvedt), Haaland - Brynhildsen (66. Hauge)


Ako prví pohrozili Nóri. V 3. minúte prenikol Haaland stredom domácej obrany, ale v rozhodujúcej chvíli stratil stabilitu a zoči-voči Vantrubovi nedokázal presne vystreliť. Slováci sa nevedeli dostať do tempa, ich súper mal viac z hry a vpredu bol nebezpečnejší. V 27. minúte našiel Kitolanov center v pokutovom území neobsadeného Markovica, ktorý však v dobrej šanci prestrelil bránu. Domáci toto varovanie nevzali vážne a v 38. minúte prehrávali. Ostigard na zadnej žrdi predĺžil loptu hlavou na úplne voľného Haalanda, ktorý ju zblízka zasunul do siete - 0:1. Bodku za nevydareným prvým polčasom v podaní Guľových zverencov dal v nadstavenom čase hosťujúci kapitán Ostigard, ktorý sa presadil hlavou po rohovom kope a zdvojnásobil náskok Nórov - 0:2.

Na nepriaznivý vývoj zareagoval domáci kouč v polčasovej prestávke štvornásobným striedaním, dianie na trávniku sa však nijako dramaticky nezmenilo. Nadýchnuť sa Slovákom znemožnilo okrem vlastnej kŕčovitosti aj vylúčenie Herca, ktorý po hodine hry stiahol prenikajúceho Haalanda a rozhodca ho po druhom žltom varovaní poslal pod sprchy. Vyspelý škandinávsky súper mohol ísť už o chvíľu do trojgólového vedenia po akcii Markovica, Petráš však bravúrnym zákrokom zachránil svoj tím. V 75. minúte sa ocitol v ojedinelej príležitosti domáci Strelec, ale Ostigard jeho pokus zblokoval. V 89. minúte mal talentovaný útočník bratislavského Slovana vychýlenú mušku a necelá tisícka divákov v Dunajskej Strede sa tak nedočkala aspoň skorigovania prehry.

Hlasy po zápase (zdroj: www.futbalnet.tv):
Adrián Guľa, tréner SR 21: "Dnes sme sa nedostali k našej typickej hre. Nóri boli veľmi dobre pripravení takticky i fyzicky, boli lepší v práci s priestorom ako naši hráči. Škoda, že sme oba góly dostali zo štandardných situácií. Najmä ten druhý 'do šatne' nás mrzí, pretože za stavu 0:1 by sme ešte mali šancu niečo s výsledkom urobiť. Nebol to náš optimálny výkon a treba uznať, že súper bol lepší. Našich chlapcov čaká ostrá a náročná práca."

Matej Oravec, obranca SR 21: "Zle sme si pri štandardkách pokryli hráčov súpera, oba góly boli podľa môjho názoru zbytočné. Bol to ťažký zápas, Nóri sú fyzicky veľmi vyspelí. Nemôžeme byť spokojní, keďže sme prehrali 0:2. Zápas nám nevyšiel."