Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Pištej s Balážovou postúpili na EH do semifinále miešanej štvorhry

Na archívnej snímke Ľubomír Pištej. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Vo štvrťfinále zdolali slovenskí stolnostenisti španielsky pár Galia Dvoraková, Alvaro Robles Martnez 3:0 na sety.

Minsk 24. júna (TASR) - Slovenský reprezentant v stolnom tenise Jang Wang postúpil do štvrťfinále dvojhry na II. európskych hrách v Minsku. V pondelkovom 4. kole si ako osemnásty nasadený poradil so Slovincom Bojanom Tokičom 4:2. Vo štvrťfinále sa stretne s desiatkou turnaja Dánom Jonathanom Grothom.

"Som rád, že som ho dnes zdolal, vedel som, že keď budem hrať dobre a rozumne, môžem ho zdolať a podarilo sa mi to," povedal po zápase Wang. V utorňajšom semifinále sa stretne s Jonathanom Grothom, ktorý vyradil nemeckého reprezentanta a tretieho nasadeného hráča turnaja Dmitriho Ovčarova 4:0. "Už som s ním hral dva zápasy a oba som prehral, ale zajtra to bude zase niečo nové a spravím všetko, aby som mal šancu vyhrať," dodal posledný slovenský účastník v dvojhre.

Ľubomír Pištej s Barborou Balážovou sa prebojovali do semifinále miešanej štvorhry a budú hrať o medaily. Vo štvrťfinále zdolali španielsky pár Galia Dvoraková, Alvaro Robles Martnez 3:0 na sety.

"Druhý set bol veľmi dôležitý, vyhrali sme ho 14:12, keď sme využili štvrtý setbal. Potom sa už takpovediac položili a tretí set už iba dohrávali. My sme zostali celý čas koncentrovaní a som rád, že sme to dotiahli na 3:0, je to super," uviedol Pištej. Balážová po skončení duelu poďakovala deblovému partnerovi za podporu. "Som naozaj rada, že ma dnes ľubo podržal, aj keď on hovorí, že to bolo z mojej strany fajn. Ja som bola do prvej lopty veľmi nervózna a veľmi sa teším, že sa nám to podarilo. Samozrejme, ešte sa to nekončí a chceme ísť ďalej,"

V utorok o 10.00 čaká Slovákov nemecký tandem Patrick Franziska, Petrissa Soljová. V prípade triumfu budú bojovať o zlato, v prípade prehry o bronz.

Dvojhra - 4. kolo:
Jang WANG (SR) - Boan Tokič (Slovin.) 4:2 (-7, 7, -8, 6, 5, 8)

Miešaná štvorhra - štvrťfinále:
Barbora BALÁŽOVÁ, Ľubomír PIŠTEJ (SR) - Galia Dvoraková, Alvaro Robles Martinez (Šp.) 3:0 (7, 12, 5)


Džudista Žilka prehral v 1. kole s Varapajevom


Slovenský džudista Peter Žilka neuspel v 1. kole v hmotnostnej kategórii do 90 kg na II. európskych hrách v Minsku. S domácim Bielorusom Jegorom Varapajevom prehral vo vyrovnanom dueli 0:1.

"Ani nejde o to, že bol domáci, ale že má taký svoj štýl, povedal by som alibistický. Bol menší, podsaditý, mal nižšie ťažisko a dokola robil to isté. Prehral som na jeden bodík, ktorý rozhodcovia v podstate ani nemuseli dať. Bolo to tesné, ale ťažko som na neho niečo vymýšľal. Musím sa na to pozrieť a zanalyzovať si to," uviedol Žilka.

Jány postúpil do finále vzduchovej pušky


Slovenský reprezentant v športovej streľbe Patrik Jány postúpil na II. európskych hrách v Minsku do finále vzduchovej pušky 10 m. V kvalifikácii obsadil šieste miesto nástrelom 628,9 bodu a bude bojovať o medailu. Najlepší výkon v kvalifikácii dosiahol Rus Sergej Kamenskij (631,1).

"Natrénované bolo, naozaj som sa na túto súťaž pripravil veľmi svedomito, takže som očakával, že by som mohol postúpiť do finále. Navyše tu vypadávajú najlepší strelci mimo Európy, ale v tomto športe nie je nikdy nič isté," uviedol Jány.

Jeho doposiaľ najlepším výsledkom medzi seniormi je 8. miesto z podujatia SP v Mníchove: "Bol to môj jediný postup na SP, takže aj najlepší výkon, teraz to vyzerá tak, že by som to mohol aj trošku vylepšiť. Navyše je v hre miestenka na olympiádu do Tokia, z toho finále ju už majú traja, takže sa o ňu pobijeme piati. V najpriaznivejšom scenári musím byť štvrtý a musia ma predbehnúť tí traja s miestenkou. Urobím, čo je v mojich silách a uvidíme, ako to dopadne," dodal Jány.

Vyslaný redaktor TASR Michal Tegza