Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Šport

SVETOVÝ REKORD: Vytvorila ho slovenská parastrelkyňa Vadovičová

Na archívnej snímke slovenská reprezentantka v parastreľbe Veronika Vadovičová. Foto: TASR Martin Baumann

V následnom finále, kam postúpila len najlepšia osmička pretekárok z kvalifikácie a začínalo sa opäť od nuly, skončila Vadovičová na 2. mieste a získala striebornú medailu.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Čangwon 25. apríla (TASR) - Slovenská parastrelkyňa Veronika Vadovičová vytvorila v disciplíne R2 vzduchová puška v stoji nový svetový rekord, ktorý má hodnotu 628,3 bodu. Podarilo sa jej to vo štvrtkovej kvalifikácii na podujatí Svetového pohára v kórejskom Čangwone. Doterajší rekordný zápis držala od roku 2019 Ukrajinka Ščetniková (628 b.).

V následnom finále, kam postúpila len najlepšia osmička pretekárok z kvalifikácie a začínalo sa opäť od nuly, skončila Vadovičová na 2. mieste a získala striebornú medailu. Zvíťazila Indka Mona Agarwalová (250,8 b.). Slovenka nastrieľala rovných 250 bodov, tretia bola Švédka Anna Bensonová (228,8 b.).

"Finále hodnotím ako veľmi dobré, Veronika mala našliapnuté vysoko, drobné chyby ju však stáli prvé miesto. Napriek tomu strelila svoj finálový osobný rekord," zhodnotil súťaž tréner Milan Goleňa pre portál paralympic.sk.