Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

NHL: Hartman a Saros sa dohodli na zmluvách s Nashvillom

Ryan Hartman, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Hartman začal minulú sezónu v Chicagu, ktoré ho pred prestupovou uzávierkou vymenilo do Nashvillu.

Nashville 17. júla (TASR) - Klub zámorskej NHL Nashville Predators sa dohodol na novej ročnej zmluve s útočníkom Ryanom Hartmanom, na základe ktorej hráčovi prináleží plat 875.000 dolárov.

Hartman začal minulú sezónu v Chicagu, ktoré ho pred prestupovou uzávierkou vymenilo do Nashvillu spolu s voľbou v piatom kole draftu za dve draftové voľby (1. a 4. kolo) a talentovaného mladíka Victora Ejdsella. Pred výmenou nastúpil v 57 zápasoch, v ktorých zaznamenal 25 bodov za osem gólov a 17 asistencií. V tíme "predátorov" následne absolvoval 21 stretnutí s bilanciou tri góly a tri asistencie. V deviatich dueloch play off pridal dva góly a asistenciu.

Nashville sa dohodol aj s ďalším obmedzeným voľným hráčom, ktorým bol fínsky brankár Juuse Saros. Ten podpísal trojročný kontrakt v hodnote 4,5 milióna USD. Dvadsaťtriročný Saros je náhradník svojho krajana Pekku Rinneho. V minulej sezóne odchytal 26 zápasov, z toho jedenásť bolo víťazných. Zaznamenal 92,5-percentnú úspešnosť zákrokov a priemer 2,45 inkasovaného gólu na zápas.