Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

NHL: Boston deklasoval Carolinu 6:2, vo finále vedie

Na archívnej snímke Zdeno Chára z Boston Bruins. Foto: TASR/AP

Slovenský obranca Zdeno Chára bol najvyťaženejší hráč duelu, keď odohral v drese medveďov takmer 25 minút.

New York 13. mája (TASR) - Hokejisti Bostonu Bruins zvládli aj druhý domáci zápas finále play off Východnej konferencie NHL. V nedeľu zdolali Carolinu Hurricanes hladko 6:2 a v sérii vedú 2:0. Slovenský obranca Zdeno Chára bol najvyťaženejší hráč duelu, keď odohral v drese "medveďov" takmer 25 minút. Do štatistík si však pripísal iba dve trestné minúty. Jaroslav Halák opäť nechytal.

Domácich potiahla najmä tretia formácia, ktorá sa postarala o štyri góly. Fínsky brankár domácich Tuukka Rask zlikvidoval 21 striel hostí. Dva góly strelil obranca Matt Grzelcyk, čo bol v profilige vôbec jeho prvý viacbodový zápas. A prvý gól v play off v kariére dal aj Connor Clifton, čím sa stal 19. strelcom tímu v nadstavbe, čo je vyrovnanie klubového rekordu.

Boston hral dobre, dokázal sa vyrovnať s agresívnou hrou Hurricanes, na ktorú odpovedal rovnako. Bol efektívny, rozvážny a hral si svoje. Pri prvom góle Grzelcyka chyboval brankár hostí Petr Mrázek, a aj niektoré ďalšie góly v jeho sieti sa dali chytiť. V závere viedli domáci už 6:0, ale napokon dovolili Caroline skorigovať výsledok gólmi Justina Williamsa a Teuva Teräväinena.

"Som spokojný. Každý prispel k takémuto výsledku," citovala agentúra AP trénera Bruins Bruce Cassidyho, ktorého tím ťahá päťzápasovú víťaznú sériu. Na dosiahnutie finále NHL potrebuje ešte dve výhry nad Carolinou. Diváci v hale už po štvrtom góle skandovali: "My chceme pohár."

"Boston si hral svoj zápas, my sme sa do neho nevedeli dostať. V predchádzajúcom dueli to bolo lepšie, hoci nie ideálne. Druhý gól nás frustroval, ale v prvej tretine sme neboli dosť dobrí, aby sme skórovali," vyjadril sa kormidelník Hurricanes Rod Brind'Amour. "Ten prvý gól ma teda veľmi nepotešil. Normálne by som takéto strely mal chytať. Ale vedel som, že mi tam spadne," povedal pre nhl.com český brankár.

Zápas číslo tri je na programe v noci na stredu v Raleigh.

Play off NHL



2. zápas finále Východnej konferencie

BOSTON BRUINS - CAROLINA HURRICANES 6:2 (2:0, 2:0, 2:2)

Góly: 16. Grzelcyk (Johansson, Coyle), 19. DeBrusk (Pastrňák, Krug), 24. Clifton (Johansson, Heinen), 38. Grzelcyk (Coyle, Krug), 42. Backes (Krejčí, Krug), 45. Heinen (Bergeron, Coyle) – 52. Williams (Faulk, Aho), 58. Teräväinen. Brankári: Rask - Mrázek, strely na bránku: 25:23, 17.565 divákov.

/stav série: 2:0/

Slovák v akcii:

Zdeno Chára (Boston) 24:58 0 0 0 0 0 2

/minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/