Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Šport

Newcastle do konca prebiehajúcej sezóny bez Willocka a Mileyho

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Willocka trápi zrnenie Achillovej šľachy, 17-ročný Miley má problémy s chrbtom.

Newcastle 23. apríla (TASR) - Anglickí futbalisti Joe Willock a Lewis Miley z Newcastlu United si do konca sezóny už nezahrajú. Tréner Eddie Howe, pod ktorým pôsobí aj slovenský brankár Martin Dúbravka, to oznámil pred stredajším zápasom Premier League na pôde Crystal Palace.

Willocka trápi zrnenie Achillovej šľachy, 17-ročný Miley má problémy s chrbtom. Skúsenejší z dvojice stredopoliarov odohral v tejto sezóne len štrnásť zápasov, keďže sa boril aj so zranením zákolenného svalu. "Nepočítame s jeho návratom. Zvládol by hrať, no vzali sme do úvahy dlhodobejší pohľad. Všetci robia na tom, aby sa dal do poriadku do budúcej sezóny," povedal Howe s tým, že Willock nepotrebuje operáciu. Jeho tím je v tabuľke šiesty a na najlepšiu päťku, ktorá znamená účasť na európskej scéne, stráca šesť kôl pred koncom ligy 10 bodov.

Miley sa zviditeľnil na jeseň. V dôsledku početných absencii v základnej jedenástke hral v odvetách skupinovej fázy Ligy majstrov na pôde Paríža Saint-Germain (1:1) a proti AC Miláno (1:2). "Aj uňho sme sa rozhodli v dlhodobejšom horizonte, pokúsime sa ho ochrániť a v tejto sezóne ho tak už neuvidíme. Veľmi sa mu darilo, no s jeho problémami s chrbtom je odpočinok zrejme správna cesta," citovala Howea agentúra DPA.