Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

LIGA MAJSTROV: Slovák, Varga a Martinelli nastúpia za Banskú Bystricu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Pre Slováka i Vargu nepôjde o prvú skúsenosť s Ligou majstrov, prestížnu súťaž si už v minulosti vyskúšali v dresoch Nitry, resp. Košíc.

Banská Bystrica 26. augusta (TASR) - Hokejisti HC '05 iClinic Banská Bystrica začnú svoje účinkovanie v Lige majstrov aj s trojicou posíl z prvoligového klubu Bratislava Capitals. Slovenskému majstrovi pomôžu v zápasoch vo švédskom Färjestade (29. 8.) a v nemeckom Mníchove (31. 8.) obranca Ryan Martinelli a útočníci Marek Slovák a Tibor Varga. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Pre Slováka i Vargu nepôjde o prvú skúsenosť s Ligou majstrov, prestížnu súťaž si už v minulosti vyskúšali v dresoch Nitry, resp. Košíc. „Ide o pekné spestrenie prípravy. Zápasy sú na vysokej úrovni, je radosť hrať v Lige majstrov. Som rád, že ma zavolali a že si znovu zahrám v tejto súťaži. Vo Švédsku nás čaká nepríjemný súper, všetci vieme o jeho kvalitách. Bude to hlavne o korčuľovaní, musíme zachytiť úvod stretnutia. Proti Mníchovu očakávam viac severoamerický štýl hokeja, v zostave majú viacero hráčov z Kanady a USA. Budeme sa musieť vyrovnať s agresívnejším štýlom hokeja,” uviedol Slovák pre klubovú stránku.