Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Jacquelin ukončil predčasne sezónu: Nádrž je prázdna

Na snímke Emilien Jacquelin a Anais Bescondová po víťazstve v miešanej štafete dvojíc v Pokljuke, v Slovinsku. 25. januára 2020. Foto: TASR/AP

V tejto sezóne SP má na konte tri pódia, no podával nekonzistentné výkony a priznal aj mentálne problémy.

Paríž 22. februára (TASR) - Francúzsky biatlonista Emilien Jacquelin predčasne ukončil sezónu. Rozhodnutie oznámil len pár dní po zisku zlata v tímovej štafete na majstrovstvách sveta v Oberhofe.

"Táto nádrž je prázdna. So smútkom, no pokojne, oznamujem, že nebudem pokračovať v tejto sezóne a nebudem prítomný na ďalších troch kolách Svetového pohára," napísal Jacquelin na sociálnej sieti Instagram. "Predchádzajúce roky a mesiace boli veľmi intenzívne, nemal som čas zastaviť sa a načúvať sám sebe," dodal 27-ročný biatlonista.

Dvojnásobný majster sveta a držiteľ dvoch strieborných medailí zo zimnej olympiády v Pekingu získal v Oberhofe aj bronz v miešanej štafete. V individuálnych disciplínach bol však najlepšie na 20. mieste v pretekoch s hromadným štartom. V tejto sezóne SP má na konte tri pódia, no podával nekonzistentné výkony a priznal aj mentálne problémy. Informáciu priniesla DPA.