Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Domácu silu Miškovca pocítila Žilina, Balej: Budú tam ťažké zápasy

Na snímke lavička Žiliny, hore tréner Pavel Paukovček počas zápasu 2. kola Tipsport Ligy DVTK Jégesmedvék Miškovec - MsHK DOXXbet Žilina 16. septembra 2018 v maďarskom Miškovci. Foto: TASR - Milan Kapusta

Aj autor prvého žilinského gólu v Miškovci Lukáš Hvila si uvedomuje, že výkony tímu sa musia zmeniť.

Miškovec 17. septembra (TASR) - Hokejisti MsHK Žilina ako prví okúsili pozíciu hosťujúceho tímu na ľade maďarského nováčika Tipsport Ligy z Miškovca. Nebola to pre nich práve príjemná skúsenosť, keďže po rýchlo inkasovaných góloch pokračovali v matnom výkone a odišli s prehrou 2:6. Žilinskí hráči po zápase uznali kvalitu súpera, zároveň si uvedomujú rezervy na svojej strane.

V 13. sekunde bolo 1:0 pre DVTK, v čase 2:13 si už tréner hostí Pavel Paukovček vzal oddychový čas, Žilinčanov zaskočilo gólové privítanie. "Vybehli na nás, najmä v prvých desiatich minútach to bolo vidieť. Kým sme sa spamätali, bolo 2:0 pre nich. V Miškovci sa bude hrať každému tímu ťažko. Povzbudzovali ich fanúšikovia, chytili sa vydareným začiatkom. Pre každého je to neznámy súper, ani my sme nevedeli, o čom to bude. To však nie je výhovorka. Musíme hrať lepšie od začiatku, toto nebol tímový výkon. Takto sa nehrá vonku," zdôraznil kapitán "vlkov" Jozef Balej.

"Pritom sme si vraveli, že na nás určite vybehnú, keďže v Nitre vysoko prehrali. Nebolo to pre nás nič nečakané, zároveň sme však na to nedokázali zareagovať," dodal Balej.

Maďarský tím mal v zápase gólovú i streleckú prevahu (34:22) a v domácej premiére zanechal dobrý dojem. To sa nedalo povedať o Žilinčanoch, ktorí po piatkovej prehre s Detvou nevyhrali ani nad Miškovcom. Za sebou už majú aj zápas s "dvadsiatkou" (5:3) a podľa výsledkov sa zdá, že problém je najmä defenzíva. Tím inkasoval v troch zápasoch 14 gólov.

Aj autor prvého žilinského gólu v Miškovci Lukáš Hvila si uvedomuje, že výkony tímu sa musia zmeniť: "Musíme sa naučiť väčšej zodpovednosti na ľade, pretože robíme chyby, ktoré by sa nemali stávať a platíme za to inkasovanými gólmi. Hráči Miškovca hrali veľmi dobre, rýchlo korčuľovali, napádali nás. My sme na to boli pripravení, ale dostali sme dva góly a už sme to nedokázali zvrátiť."

Maďarskí nováčikovia Tipsport ligy Miškovec a MAC Budapešť síce nepatria k favoritom súťaže, sústredí sa však na nich nemalá pozornosť. Zahraničné kluby doteraz v najvyššej slovenskej súťaži nepôsobili, fanúšikovia i odborná verejnosť budú preto v očakávaní, či sa podarí naplniť zámery na obojstranne prínosný krok. Pre hráčov bude dôležitý športový aspekt. Aj český útočník v službách Žiliny Petr Beránek sa presvedčil, že Miškovec neradno podceniť. "O tom nemôže byť ani reč. Vedeli sme, že to bude ťažký zápas a aj bol. Hrajú moderný hokej, veľa korčuľujú, napádajú. Určite to nebude slabý súper, skôr naopak," poznamenal Beránek pre TASR.