Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Prehra so Slaviou nám dala pozitívny impulz, povedal tréner Interu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Conte potvrdil, že neúspešné vystúpenie proti Pražanom mali modro-čierni pred duelom s AC v hlave.

Miláno 22. septembra (TASR) - Milánsky Inter síce iba remizoval v prvom zápase futbalovej Ligy majstrov so Slaviou Praha, no po sobote má opäť dôvod na spokojnosť. V mestskom derby zvíťazil 2:0 nad AC a ako jediný je v talianskej Serie A stopercentný. Už pred nedeľnými zápasmi je navyše jasné, že tím slovenského obrancu Milana Škriniara bude po 4. kole tróniť na čele tabuľky.

Už tretí gól v sezóne si pripísal Romelu Lukaku, predsezónna posila z Manchesteru United. "Potreboval som, a chcel, takého trénera ako je Antonio Conte. Motivuje ma každý deň. Dokáže pomôcť hráčom a prispieť výrazne k ich rozvoju," vzdal po zápase úctu svojmu trénerovi 26-ročný Belgičan.

Conte potvrdil, že neúspešné vystúpenie proti Pražanom mali modro-čierni pred duelom s AC v hlave. "Duel Ligy majstrov v nás zanechal trpkú pachuť. Zároveň nám dal pred derby pozitívny impulz v tom najlepšom slova zmysle. Zaslúžili sme si zvíťaziť. Som šťastný, že sme potešili fanúšikov," povedal podľa AFP taliansky tréner.

AC Miláno v štyroch úvodných dueloch sezóny dvakrát prehralo. "V úvode sme hrali váhavo. V priebehu zápasu potom Inter ukázal, že má viac skúseností," vysvetľoval príčiny prehry tréner Marco Giampaolo. "Gól nás ešte viac utlmil, nebol som šťastný z toho, ako sme zareagovali. Pôsobili sme menej organizovane a menej jednotne. Hráči sa pohybovali v priestore, kde nemali byť. Keď prišli o loptu, otvoril sa súperovi veľký priestor," doplnil.

Výkon rossoneri neuspokojil ani jedného z jeho najvplyvnejších fanúšikov, donedávna talianskeho ministra vnútra Mattea Salviniho. "Prvýkrát som odišiel z derby pred skončením zápasu," povedal novinárom podľa Football Italia. "Keď Lucas Biglia z priameho kopu zamieril na tribúnu, mal som dosť. Tlieskam fanúšikom AC, oni sú jediní, čo tu za niečo stoja. Tento tím je smiešny," hneval sa.