Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

LIGA MAJSTROV: Ancelotti: Pre toto nebol Hamšík v základnej zostave

Tréner Nepaolu Carlo Ancelotti. Foto: TASR/AP

Slovenský stredopoliar sa dostal v zápase s CZ Belehrad na ihrisko až v 76. minúte, belgický kanonier Dries Mertens nastúpil po hodine hry.

Belehrad 19. septembra (TASR) - Futbalistom SSC Neapol nevyšiel vstup do Ligy majstrov 2018/2019. Na pôde Crvenej Zvezdy Belehrad uhrali v dueli C-skupiny iba bezgólovú remízu, keď doplatili na nepremieňanie šancí. Slovenský stredopoliar a kapitán "partenopei" Marek Hamšík sa dostal na ihrisko až v 76. minúte, belgický kanonier Dries Mertens nastúpil po hodine hry.

"Neúčasť Hamšíka s Mertensom v základnej jedenástke zapríčinil fakt, že obaja boli unavení po náročnom sobotňajšom ligovom súboji s Fiorentinou. Netreba za tým hľadať žiadne podcenenie srbského súpera. Kontrolovali sme vývoj stretnutia a chýbalo veľmi málo, aby sme v Belehrade zvíťazili. Domácich viackrát podržal brankár Milan Borjan, po strele Lorenza Insigneho ho zachránilo brvno. Je veľmi ťažké presadiť sa proti dobre organizovanej obrane Crvenej Zvezdy," zdôraznil pre uefa.com tréner Neapola Carlo Ancelotti.

Sklamanie netajil poľský stredopoliar SSC Piotr Zielinski: "Prišli sme o dva body, ktoré môžu byť v konečnom účtovaní v náročnej skupine kľúčové. Vypracovali sme si množstvo šancí, no neboli sme efektívni. Osobne mi vyhovuje systém 4-4-2, ktorý aplikuje tréner Ancelotti. Som viac v pohybe a častejšie sa dostávam k streľbe. Škoda, že to tam nepadlo," nechal sa počuť v rozhovore pre televíziu Sky Sport.

Pre "červeno-bielych", ktorí v 3. predkole LM vyradili slovenského šampióna Spartak Trnava, má bod proti talianskemu vicemajstrovi cenu zlata. "Mali sme zápasový plán a myslím si, že sa nám ho podarilo veľmi dobre zrealizovať. Vychádzali sme zo zabezpečenej obrany a snažili sme sa o rýchle brejky. Náš problém je, že máme iba dvoch hráčov so skúsenosťami z Ligy majstrov. Proti favoritovi sme však odohrali vyrovnanú partiu, čo je prísľub pred ďalšími dvomi domácimi súbojmi s Liverpoolom a Parížom St. Germain, ktoré budú pre nás veľkou výzvou," uviedol tréner CZ Vladan Milojevič.