Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Brazília zdolala v príprave Argentínu, v závere rozhodol Miranda

Brazílčan Miranda (v popredí), archívna snímka. Foto: TASR/AP

V zostave Brazílie nechýbali hráči ako Neymar, Casemiro, Coutinho, Gabriel Jesus, či Firmino, no hosťom chýbala ich najväčšia hviezda Lionel Messi.

Bratislava 17. októbra (TASR) - Futbalisti Brazílie vyhrali v utorňajšom prípravnom dueli nad Argentínou 1:0. Juhoamerické derby rivalov rozhodol v meste Džidda v Saudskej Arábii gólom v nadstavenom čase Joao Miranda. V saudskoarabskom meste Džidda chýbala Argentíne najväčšia hviezda Lionel Messi.

Tridsaťštyriročný Miranda sa gólovo presadil hlavou po centri Neymara z rohového kopu, keď predskočil brankára Sergia Romera. Po stretnutí zadák milánskeho Interu venoval svoj zásah manželke pri príležitosti 16. výročia ich prvého stretnutia. "Napriek svojmu veku som dokázal, že som stále v dobrej fyzickej kondícii. V reprezentácii ešte mám čo ukázať," povedal Miranda.

Oba celky sužovala pred vypredaným hľadiskom veľká horúčava. Dočasný kouč Argentíny Lionel Scaloni nebol napriek prehre nespokojný: "Veľa hráčov odohralo iba svoje prvé 'Superclasico' a ešte nám toho veľa ukážu. Ak budeme hrať aj v ďalších zápasoch tak ako dnes, môžeme si trúfať na každého." Messi si dal po MS na istý čas v národnom drese pauzu, v zostave Argentíny okrem neho absentovali aj Sergio Agüero, Angel Di Maria či Gonzalo Higuain.

"Proti Argentíne je to vždy náročné, ale momentálne sme na tom lepšie. Máme stabilný káder, kým náš súper je v procese drastickej obnovy tímu," zdôraznil obranca Brazílie Felipe Luis.

Bol to už 105. oficiálny duel medzi oboma súpermi. Brazília aktuálne vedie v bilancii 41:38, zvyšných 26 stretnutí sa skončilo nerozhodne.

Japonci zvíťazili nad Uruguajom 4:3 a v ďalšom dueli účastníkov tohtoročných MS v Rusku remizovala Južná Kórea s Panamou 2:2.

Prípravné zápasy - utorok:

Japonsko - Uruguaj 4:3 (2:1)
Góly:
10. a 67. Minamino, 36. Osako, 59. Doan – 27. Pereiro, 57. Cavani, 75. Rodriguez

Južná Kórea - Panama 2:2 (2:1)
Góly:
5. Joo-Ho, 33. Hwang In – 45. Arroyo, 49. Blackburn

Čína - Sýria 2:0 (1:0)
Góly:
20. Kao Lin, 68. Wu Lej (z 11m)

Uzbekistan - Katar 2:0 (0:0)
Góly:
73. Achmedov, 86. Bikmajev

Spojené arabské emiráty - Venezuela 0:2 (0:1)
Góly:
1. Mago, 47. Ponce

Omán - Ekvádor 0:0

Irán - Bolívia 2:1 (1:0)
Góly:
17. Jahanbakhsh, 63. Torabi - 51. Cardozo

Brazília - Argentína 1:0 (0:0)
Góly:
90.+3 Miranda