Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Barcelona sa osamostatnila na čele, Valverde: Sú veci na zlepšovanie

Na snímke tréner Bracelony Ernesto Valverde. Foto: TASR/Erika Ďurčová

Úradujúci majster FC Barcelona v rámci 4. kola La Ligy zvíťazil 2:1 na pôde Realu Sociedad San Sebastian.

Madrid 17. septembra (TASR) – Odlišné výsledky zaznamenali počas uplynulého víkendu dvaja najvážnejší kandidáti na titul v najvyššej španielskej futbalovej súťaži. Úradujúci majster FC Barcelona v rámci 4. kola La Ligy zvíťazil 2:1 na pôde Realu Sociedad San Sebastian a s dvanástimi bodmi sa osamostatnil na čele tabuľky. Hráči konkurenčného Realu Madrid nezvládli "baskickú misiu" k spokojnosti a po remíze 1:1 s Athleticom Bilbao si pripísali prvú stratu bodov v tejto sezóne. S desiatimi bodmi im patrí v tabuľke priebežne druhá priečka, v prípade pondelkového víťazstva nad Gironou sa na nich mohla dotiahnuť Celta Vigo.

Barcelona to pritom na baskickej pôde nemala vôbec jednoduché. Už v 12. minúte išli domáci po štandardnej situácii do vedenia, keď odrazenú loptu poslal do bránky Aritz Elustondo. Hráči Barcelony boli priebehom hry zaskočení a prvú strelu medzi žrde vyslali v 36. minúte. Real Sociedad následne nepremenil niekoľko sľubných šancí, za čo po zmene strán pykal. Obrat hostí v rýchlom slede zariadili Luis Suarez a Ousmane Dembele. "V prvom polčase súper dobre čítal našu hru, nemohli sme to veľmi otvoriť. Po polčase nám pomohol príchod Coutinha, ktorý zmenil dynamiku, začali sme viac hroziť a strelili sme dva góly," povedal Suarez na stránke marca.com.

Barcelonský tréner Ernesto Valverde priznal, že sa súboja v San Sebastiane mierne obával: "Mal som isté obavy. Stále sú ešte veci, ktoré musíme zlepšiť. Domáci tím nás vedel dobre zatlačiť a po získaní lopty nám robil problémy. Po inkasovanom góle sme stratili trocha iniciatívu v zápase a následne v druhom polčase sme museli viac riskovať. Bol to náročný duel, ale odnášame si cenné tri body."

Iba jeden si pripísali hráči madridského Realu vo vyrovnanom a na šance bohatom zápase v Bilbau. Za domácich sa v prvom polčase presadil Iker Muniain, "biely balet" skóroval v 63. minúte zásluhou Isca. "Mali sme veľa streleckých pokusov, žiaľ, nepodarilo sa nám pridať ďalší gól. Bilbao bolo na zápas dobre pripravené, ale to sme presne očakávali. Myslím si, že celý zápas sa niesol v rýchlom a intenzívnom tempe," pochvaľoval si tréner Realu Madrid Julen Lopetegui. "Musíme sa už sústrediť na ďalší zápas. Víťazstvo by bolo spravodlivejšie, ale nezúfame, pred nami je ešte veľa zápasov," uviedol obranca Realu Marcelo.

Tréner Athleticu Eduardo Berizzo vyzdvihol pracovitosť svojich zverencov a verí, že v nastolenom trende budú pokračovať aj v ďalších zápasoch: "Ak sme takto dokázali hrať proti Realu Madrid, tak musíme v tomto trende pokračovať. Náš štýl hry je náročný a potrebujeme k nemu celý a stále dobre pripravený tím."