Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Fortuna liga: Spartak Trnava porazil MFK Zemplín Michalovce

Hráči tímu Spartak Trnava, archívna snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v sobotňajšom zápase 7. kola Fortuna ligy na vlastnom štadióne nad FK Senica vysoko 5:0.

Trnava 31. augusta (TASR) - Futbalisti FC Spartak Trnava zdolali v sobotnom domácom stretnutí 7. kola Fortuna ligy MFK Zemplín Michalovce 2:1. Otočili nepriaznivý vývoj, keď na vedúci zásah hosťujúceho Mateja Trusu odpovedali v druhom polčase kapitán Bogdan Mitrea z jedenástky a Emir Halilovič. Trnava si pripísala štvrté víťazstvo v sezóne, Michalovce naopak štvrtú prehru.

FC Spartak Trnava - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (0:1)

Góly:
60. Mitrea (z 11 m), 76. Halilovič - 30. Trusa. Rozhodovali: Ochotnický – Ferenc, Vítko, ŽK: Lovat - Grič, Sidibé, 3228 divákov

Trnava: Rusov – Diogo, Mesík, Mitrea, Záhumenský (42. Tavares) – Dangubič, Tešija, Halilovič, Lovat – Sobczyk (84. Gamboš), Yilmaz (73. Oršula)

Michalovce: Kira – Grič, Carrillo, Červak – Rota, Savvidis, Popovits (79. Kolesár), Mavretič, Danko (71. Turik) – Žofčák (67. Sidibé) – Trusa

hlasy po zápase:

Ricardo Chéu, tréner Trnavy: "Prvý polčas sme nehrali dobre, mali sme síce 1-2 šance, ale inkasovali sme po chybe v obrane. Najmä v strede poľa bolo tých chýb príliš veľa, preto som sa rozhodol ešte pred prestávkou striedať. Chcel som vyslať signál, že nie som spokojný. Najťažšie je hrať jednoducho a to sa nám dlho nedarilo. V druhej polovici už sme hrali viac ofenzívnejšia a nátlakovo. Penalta bola podľa mňa čistá."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Nemám sa príliš k čomu vyjadrovať. Jeden pán asi chcel, aby to takto dopadlo. Penalta podľa mňa nebola a pred druhým gólom bol faul na nášho hráča. Myslím, že niektorí z rozhodcov to mali vidieť."


Trnavčanom nevyšiel na vlastnom štadióne prvý polčas, ktorého jediný gól padol do ich siete. V 30. minúte poslal Savvidis dlhú loptu za obranu, nabehol si na ňu Danko, jeho zakončenie z uhla ešte brankár Rusov vyrazil, ale iba na nohu Trusu a ten poľahky otvoril skóre do odkrytej siete. Spartak si vypracoval náznaky príležitostí, päť minút po inkasovanom zásahu Halilovič vysunul Sobczyka, jeho pokus tesne minul priestor Kirovej bránky. Krátko pred prestávkou Kira vyrazil strelu Dangubiča, Yilmazovej dorážke opäť chýbal iba kúsok.

Domáci museli po zmene strán pridať a to sa im aj podarilo. Zvýšené obrátky priniesli gólové ovocie v 60. minúte, keď Halilovič našiel v šestnástke Sobczyka, ktorý spadol po súboji s Carrillom. Hlavný arbiter Ochotnický nariadil jedenástku a Mitrea s prehľadom vyrovnal na 1:1. Trnavčania pokračovali v tlaku a onedlho mohli už viesť, Dangubič tesne nedosiahol na prihrávku Tavaresa cez šestnástku. Hostia zareagovali dvoma striedaniami v krátkom slede, no naďalej si nevedeli rady v ťažkých okamihoch. V 75. minúte ešte Kira s námahou vytlačil halfvolej Oršulu po dlhom pase, ale o minútu neskôr už Halilovič ľavačkou k žrdi otočil skóre na konečných 2:1.

MŠK Žilina – FK Senica 5:0 (1:0)

Góly:
24. Boženík, 48. Ďuriš, 60. a 74. Káčer, 85. Králik. Rozhodovali: Glova – Pozor, Somoláni, ŽK: Boženík, Králik – Dias, Cascardo, Baumgartner, El Moudane, 2522 divákov

Žilina: Holec – Tomič, Kaša, Králik, Sluka – Demiri – Káčer, Bernát (71. Myslovič) – Ďuriš (77. Jánošík), Boženík, Diaz (65. Vallo)

Senica: Taborda – Cascardo, Dias, Didiba, Krč – Klapan (90. Addo) – Yenne, El Moudane, Totka (68. S. Sulley) – L. Ramirez (61. Baumgartner), Castaňeda

Jaroslav Kentoš, tréner Žiliny: "Obával som sa tohto zápasu, pretože všetky predošlé so Senicou boli o detailoch a rovnako aj ten dnešný. V prvom polčase nám nefungovala dobre organizácia hry, ale dobre zvládnutou štandardkou sme sa dostali do vedenia. V druhom polčase sme zlepšili organizáciu hry a bolo to vidieť aj na ihrisku. Zlepšili sme náš výkon a za to, čo sme predviedli v druhom polčase, sme si víťazstvo zaslúžili."

Michal Ščasný, tréner Senice: "Som sklamaný, ani nie tak z predvedenej hry ako z výsledku. Nehrá sa však na to, či hráte pekne, alebo máte nejaké šance, ale či získate body alebo nie. Výsledok je pre nás dosť krutý, pretože do stavu 2:0 sme boli nebezpeční a Žilinu sme nepúšťali do zložitejších situácií. Žilina však od stavu 2:0 a situácie, ktorá zaváňala penaltou v náš prospech, bola lepšia, nebezpečnejšia, dominantnejšia a zaslúžene vyhrala."


Žilinčania túžili pred reprezentačnou pauzou a pred vlastnými fanúšikmi natiahnuť sériu bez prehry a predposledná Senica mala byť na to vhodný súper. Po úvodnom miernom tlaku domácich sa však takmer presadil Seničan El Moudane, keď dostal od Castaňedu dobrý center do šestnástky, ale Holec jeho pokus v 10. min vytlačil na roh. Domáci vzali varovanie vážne, snažili sa hrať s loptou čo najviac na súperovej polovici, ale chýbal im moment prekvapenia a finálna prihrávka. V 24. min však lopta po rohu Káčera, zmätkoch v šestnástke a pokusoch Diaza a Ďuriša, ktoré hostia s brankárom Tabordom zblokovali, doputovala až k Boženíkovi a reprezentačný útočník SR poslal Žilinu do vedenia. O tri minúty mohlo byť vyrovnané, ale rýchlu a kolmú akciu a následnú prihrávku Yenneho do šance Žilinčania zblokovali. Aj ďalšiu šancu mali Seničania vďaka Yennemu, ktorý vysunul do dobrej pozície Krča, ale domáci ho faulovali a z priameho kopu sa hostia nepresadili. V 38. min sa dostal do dobrej príležitosti aj najlepší ligový strelec Bernát, ale jeho pokus sa druhým gólom Žiliny neskončil.

Ihneď po prestávke sa Seničania snažili o vyrovnanie, no Boženík v 48. min vyslal prihrávkou do šance Ďuriša a ten svoj debut v základnej zostave MŠK oslávil gólom na 2:0. Senicu však útočné snahy neopustili, stále sa snažila o kontaktný gól, ale Žilina jej nádej na body zarazila po hodine hry. Do lopty sa z diaľky oprel kapitán Káčer a strelou k ľavej žrdi zvýšil na rozdiel triedy. Káčer mal gól na kopačke aj v 69. min, no Taborda si s jeho pokusom poradil. O dve minúty mohli konečne skórovať Seničania, keď sa lopta po zlom odkope domácich dostala na ich kopačky, Castaňedovu strelu však Holec vyrazil a Baumgartnerov následný pokus chytil. Káčer bol pri chuti a v 74. min upravil už na 4:0, keď zužitkoval dobrú prihrávku od Boženíka, presadil sa cez obrancov a lobom aj cez Tabordu. Žilinčania už potom viac mysleli na bavenie divákov a útok ako na bránenie a v 85. min sa po rohu Mysloviča a teči Králika lopta dostala do siete po piaty raz. Upraviť skóre na poltuctový rozdiel mohol ešte Boženík, ale v 88. min jeho pokus Taborda vyrazil a tak ostala žilinská výhra nad Senicou päťgólová.

ŠKF iClinic Sereď - FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 3:3 (1:2)

Góly:
8. Iván, 58. Ventúra, 60. Hučko – 14. Zachara, 19. Abrahám, 90.+3 Jacko. Rozhodovali: Pavlík - Vorel, Súkeníková, ŽK: Nosko (Pohronie)

Sereď:
Iliev – Slaninka (90.+1 Matheus), Hučko, Ba, Lukáčik – Ventúra, Adekuoroye – Nascimento (72. Morong), Rorič, Iván (79. Rapanelli) – Špehar

Pohronie: Vantruba – Hrnčár, Nosko, Jacko, Župa – Klec, Sedláček (66. Sojka) – Mészáros (54. Mazan), Abrahám, Blahút (80. Kondrlík) – Zachara


Futbalisti ŠKF iClinic Sereď a FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa remizovali v sobotnom stretnutí 7. kola Fortuna ligy v Myjave 3:3.

Výsledok stanovil gólom v nadstavenom čase hosťujúci Patrik Jacko. Oba tímy sa nedočkali plného bodového zisku ani vo štvrtom zápase za sebou, Sereď figuruje na siedmej priečke s ôsmimi bodmi, nováčik z Pohronia nazbieral o dva body menej a je na ôsmom mieste.

Na snímke pri lopte hráč Serede Cléber Silva Nachimento a zľava hráči Horehronia Jakub Sedláček, Patrik Jacko a Richard Župa počas zápasu 7. kola futbalovej Fortuna ligy medzi ŠKF iClinic Sereď a FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa. V Myjave, 31. augusta 2019.
Foto: TASR/Martin Palkovič


FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - MFK Ružomberok 4:2 (3:0)

Góly:
13. Brašeň, 34. Sloboda, 43. Švec, 55. Ďubek - 66. Twardzik (z 11 m), 76. Čurma. Rozhodovali: Ziemba - Hrčka, Hrmo, ŽK: Sloboda, Ďubek (obaja Z. Moravce), 1970 divákov

Zlaté Moravce: Pindroch - Čögley, Tóth (77. Pintér), Asanovič, Brašeň - Švec (75. Orávik), Sloboda, Duga (81. Richtárech), Koval - Ďubek - Jarovič

Ružomberok: Krajčírik – Čurma, J. Maslo, Twardzik, Mojžiš – Takáč – Kostadinov, Qose, Brenkus (46. Gerec), Regáli (46. Almaský) – Novotný (80. Bobček)


Sereď sa v prechodnom myjavskom domove dostala do vedenia už v 8. minúte, keď Iván prekonal z hranice šestnástky hosťujúceho brankára Vantrubu - 1:0. Jej radosť však netrvala dlho, nováčik vyrovnal už o šesť minút neskôr. Po autovom vhadzovaní predĺžil Abrahám loptu do päťky, kde sa z bezprostrednej blízkosti presadil Zachara. O ďalších päť minút hostia dokonca viedli vďaka štandardnej situácii. Blahút poslal loptu z rohového kopu priamo na Abraháma, ktorý stanovil polčasový stav 1:2.

Zápas plný zvratov pokračoval aj po zmene strán a tentoraz úradovala Sereď. V 58. minúte hosťujúci Nosko nedokázal odvrátiť center na hranicu šestnástky a hlavička Ventúru zapadla za Vantrubu. Ten už o dve minúty neskôr kapituloval aj tretíkrát a opäť po hlavičke protihráča. Cleber nacentroval na "malé vápno" a Hučko vrátil domácich do vedenia - 3:2. Sereď si udržala náskok dlho, nie však do záverečného hvizdu. V nadstavenom čase sa Jacko najlepšie zorientoval po odrazenej lopte z priameho kopu a vyrovnal na konečných 3:3.

Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble zvíťazili v sobotnom stretnutí 7. kola Fortuna ligy nad MFK Ružomberok 4:2. Domáci viedli už o štyri góly, hostia síce znížili manko na polovicu, ale výsledok už neotočili. Zlaté Moravce dosiahli štvrté víťazstvo v ročníku a s trinástimi bodmi okupujú štvrtú pozíciu, Ružomberok od úspechu v 1. kole zabodoval už len vďaka dvom remízam, z predchádzajúcich piatich zápasov prehral v štyroch.

Zlaté Moravce naznačili vývoj zápasu už v 13. minúte. Ďubek prihral Brašeňovi, ktorého prvé zakončenie ešte hosťujúci brankár Krajčírik vyrazil, ale na dorážku už nestačil - 1:0. Domáci sa v úvodnom dejstve presadili ešte dvakrát a už do prestávky sa výrazne priblížili k trojbodovému zisku. Najskôr v 34. minúte Duga odcentroval z pravého kraja a strelou z prvej zdvojnásobil náskok Sloboda, ktorý v 43. minúte vysunul do samostatného úniku Šveca a ten ešte zvýšil rozdiel - 3:0.

V 55. minúte padol už štvrtý gól do ružomberskej siete. Ďubek rozohral priamy kop z kraja ihriska, no z netradičnej streleckej pozície sa mu podarilo zaskočiť Krajčírika. Zdalo sa byť rozhodnuté, ale hostia nezložili zbrane a zdramatizovali súboj. Najprv hlavný rozhodca Ziemba nariadil jedenástku po páde Kostadinova a Twardzik v 66. minúte pokazil čisté konto Pindrochovi v domácej bránke. Ružomberčania sa presadili aj o desať minút neskôr zásluhou Gereca (4:2), ale viac už nestihli a Zlaté Moravce si postrážili víťazstvo.