Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

FORTUNA LIGA: Ružomberok ukončil čakanie na triumf i víťaznú sériu DAC

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

O jediný gól zápasu sa postaral v 44. minúte 20-ročný obranca Alexander Mojžiš. Pre mladíka to bol vôbec prvý zásah v drese MFK.

Dunajská Streda 22. septembra (TASR) - V sobotnom zápase slovenskej futbalovej Fortuna ligy medzi domácou Dunajskou Stredou a Ružomberkom sa pretrhli dve série. Kým DAC prehral po troch víťazstvách, Ružomberčania sa triumfom 1:0 dočkali trojbodového zápisu po dvoch mesiacoch.

Pre "ružu" to bolo iba druhé víťazstvo v tejto ligovej sezóne, premiérové od 1. kola. "Bolo to ťažké obdobie. Totálne sme zmenili základný herný systém, s ktorým sme vstúpili do sezóny. Možno sme tým súpera trochu zaskočili. Tentokrát sme boli úspešnejší ako inokedy, možno sa k nám priklonilo aj šťastie. Dali sme gól a žiaden nedostali, ubránili sme to. Nerád počúvam, že treba zabojovať, ale dnes sa to na ihrisku ukázalo. Chalani to odmakali, možno nás za to niekto hore odmenil," povedal tréner Ružomberka Ján Haspra.

Jeho náprotivok Peter Hyballa priznal, že gól do šatne jeho zverencom nepridal na pohode. "V polčasovej prestávke je to o dvoch veciach. V prvom rade je motivačná časť. Potom zopakujem, čo som videl v prvom polčase. Vystriedali sme hráča. Išiel dole Blackman, pretože neplnil to, čo sme od neho chceli. V druhom polčase sme chceli, aby to viac žilo na stranách. Chýbal nám však líder. V druhom polčase sme sa zlepšili. Mali sme šance, aj väčší pomer držania lopty, ale lopta nechcela ísť do siete. V závere sme prešli aj na útočnejší systém, ale nedokázali sme skórovať."

O jediný gól zápasu sa postaral v 44. minúte 20-ročný obranca Alexander Mojžiš. Pre mladíka to bol vôbec prvý zásah v drese MFK. "Som nesmierne rád, že mi to tam padlo. Kostadinov to výborne nacentroval a ja som nabehol. Základom úspechu bola dobrá defenzíva, od toho sme sa chceli odpichnúť. Vďaka víťazstvu sme výrazne zlepšili našu situáciu," zhodnotil Mojžiš.

Dunajská obrana opäť doplatila na nemohúcnosť v ofenzíve. Stopér domácich Dominik Kružliak si myslí, že za prehrou stojí neschopnosť vypracovať si šance. "Ťažko povedať, prečo sme si vypracovali málo príležitostí. To isté sa stalo aj v pohári s treťoligistom. Asi nám chýba moment prekvapenia. Vo finálnej fáze nám to až tak nejde, musíme to zlepšiť a hlavne dávať góly. Ružomberčania mali dobre zabezpečenú obranu, ťažko sme sa cez ňu dostávali. V polčase sme si povedali, že musíme zlepšiť pohyb, dať do toho emócie. Prvý polčas to nešlo, druhý bol lepší. Nemali sme však vyloženú šancu, hostia dobre bránili," povedal Kružliak, pre ktorého to bol špecifický zápas, keďže je odchovancom Ružomberka a v lete práve z tohto klubu prestúpil do Dunajskej Stredy. "Podpichovačky boli, to k tomu patrí. Aj preto ma to mrzí, že sme nevyhrali, pre mňa to bol extra zápas." dodal Kružliak.