Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Ďaloga začne sezónu v Česku, vrátil sa do Sparty Praha

Marek Ďaloga, archívna snímka. Foto: TASR František Iván

Ďaloga strávil sezónu 2018/2019 vo švédskom klube Mora IK, v českej extralige už obliekal aj dres Pardubíc.

Praha 26. augusta (TASR) - Slovenský hokejový obranca Marek Ďaloga sa dohodol na krátkodobom kontrakte s českým extraligovým klubom HC Sparta Praha. V jeho drese by mal odohrať minimálne 10 zápasov v úvode sezóny 2019/2020. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Ďaloga už v minulosti dvakrát pôsobil v pražskej Sparte. V jej drese strávil kompletnú sezónu 2014/2015 a v závere ročníka 2017/2018 za ňu odohral 18 zápasov. "Počas prípravného obdobia sa nám zranili traja obrancovia. Naskytla sa nám príležitosť priviesť nadštandardného obrancu, ktorý u nás už pôsobil. Zatiaľ sme sa dohodli na 6-týždňovom kontrakte na 10 zápasov. Počas tej doby sa budeme rozprávať o tom, čo bude ďalej. Môžeme sa síce spoľahnúť aj na našich mladých obrancov, ale na začiatku sezóny hráme väčšinu zápasov u súperov, preto bude pre nás skúsený obranca ako Marek Ďaloga veľká posila," uviedol športový riaditeľ Petr Ton pre klubovú stránku.

Ďaloga strávil sezónu 2018/2019 vo švédskom klube Mora IK, v českej extralige už obliekal aj dres Pardubíc. "Som rád, že sa vraciam do známeho prostredia. Sparte by som rád pomohol v ťažkom začiatku sezóny. Teším sa aj na jej fanúšikov, na ktorých som v zahraničí rád spomínal," poznamenal Ďaloga.