Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Bývalý tréner Higgins dostal za pedofíliu 24 rokov vo väzení

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Šesťdesiatšesťročný Higgins pracoval v kluboch FC Southampton, Peterborough United a trénoval aj mládežnícku reprezentáciu Malty.

Bournemouth 12. júna (TASR) - Porota Korunného súdu v Bournemouthe uznala už v máji bývalého mládežníckeho futbalového trénera Boba Higginsa vinným zo zneužívania mladistvých. Podľa obžaloby sa zločinov dopúšťal počas 25 rokov kariéry. Celkovo ho usvedčili v 45 bodoch zo sexuálnych útokov na 23 chlapcov. V stredu sa dozvedel aj výšku trestu, ktorý je 24 rokov vo väzení.

Šesťdesiatšesťročný Higgins pracoval v kluboch FC Southampton, Peterborough United a trénoval aj mládežnícku reprezentáciu Malty. Pred súdom pre podozrenie z pedofílie nestál po prvý raz, v predchádzajúcom procese porota nedospela k verdiktu a v 90-tych rokoch ho oslobodili spod obžaloby z napadnutia. Informovala agentúra AP.

Higgins je ďalší v rade bývalých trénerov, ktorý sa postavil pred súd za sexuálne zneužívanie mladistvých. Niekdajšieho kouča v Manchestri City a Crew Alexandra Barryho Bennella potrestali vlani vo februári 30 rokmi väzenia, Gerorge Ormond z Newcastlu United dostal o desať rokov menej. Kustód Celticu Glasgow James McCafferty sa priznal a súd mu vymeral šesť rokov a deväť mesiacov odňatia slobody.

Kauza s pedofilmi v britskom futbale sa prevalila na konci roka 2016, keď na problém poukázala BBC.