Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

KHL: Slovan prehral po tretí raz za sebou, Chabarovsku podľahol o gól

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Výjazd zakončia Bratislavčania v piatok na ľade Admiralu Vladivostok od 11.30 h SELČ.

Chabarovsk 19. septembra (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava si v stredu v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) pripísali tretiu prehru za sebou. V rámci štvorzápasového tripu na ihriskách súperov prehrali na klzisku Amuru Chabarovsk 2:3.

Výjazd zakončia Bratislavčania v piatok na ľade Admiralu Vladivostok od 11.30 h SELČ.

Amur Chabarovsk - Slovan Bratislava 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Góly:
17. Rudenkov, 28. Gorškov (Pjanov, Koriagin), 59. Vj. Ušenin – 15. Řepík (Taffe). Rozhodcovia: Sergejev, Gusev – Palei, Sysujev, vylúčení: 2:3 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 4914 divákov.

Amur: Alikin – Kondratiev, Kolář, Turbin, Vorobjov, Koriagin, Jordán, Kuzmin – Gorškov, Zohorna, Pjanov – Rudenkov, Filippi, Popugajev – Potechin, Golubev, Vj. Ušenin – Veličkin, Železkov, Gizdatullin
Slovan: Čiliak – Sersen, Gelinas, Grman, Klok, Meszároš, Jánošík, Švarný – Řepík, Taffe, Virta – Sukeľ, Rau, Červený – Lamper, Chipchura, Liška – Hrnka, Buc, Lunter


Prvú šancu v zápase mali domáci hokejisti, Zohorna však stroskotal na Čiliakovi. Hra sa potom prelievala z jednej strany na druhú, v ďalšej šanci sa však opäť ocitli hráči Amuru. Do vedenia mohol ísť Slovan v 14. minúte, prečíslenie Sersena s Liškom sa ešte gólom neskončilo, ale už o pár sekúnd neskôr si Taffe počkal na Řepíka, ktorý tečoval jeho strieľanú prihrávku za chrbát brankára - 0:1. Strelec prvého gólu však o dve minúty neskôr prihral priamo na hokejku Rudenkova, ktorý stanovil skóre prvej tretiny na 1:1.

V druhej tretine boli hráči Chabarovska lepší najmä po korčuliarskej stránke. Brankár Slovana sa zaskvel niekoľkými dobrými zákrokmi, ale v 28. minúte korunoval prevahu Amuru druhým gólom Gorškov. Aj v ďalšom priebehu podržal svojich spoluhráčov Čiliak, "belasí" mohli odpovedať v závere tretiny. Virta s Řepíkom však neuspeli.

Slovan sa prevažne bránil aj od začiatku tretieho dejstva, ale šance si dokázal vypracovať. Najskôr sa v jednej z nich ocitol Taffe, ale vyrovnanie prinieslo až šikovné zasunutie puku spoza bránky od Luntera v 49. minúte. Päť minút pred koncom tretej tretiny mohli najskôr rozhodnúť domáci, ale po skvelom zákroku Čiliaka sa dostala do prečíslenia trojica hostí. Aj Alikin však vytiahol skvelý zákrok. Minútu a pol pred záverečnou sirénu však prišiel ďalší tlak Amuru, o výhre domácich napokon rozhodla strela Ušenina.

Hlas po zápase:

Vladimír Országh, tréner HC Slovan:
"Bol to pre nás ďalší ťažký zápas. Rozdelil by som ho na dve časti. V tej prvej sme boli horším tímom, prehrávali sme osobné súboje, slabšie korčuľovali. Od polovice zápasu sme hru vyrovnali, v tretej tretine sme boli lepší a dokázali vyrovnať na 2:2. Myslím, že minimálne bod sme si tu zaslúžili. V samom závere ale prišla hrúbka, ktorú domáci potrestali."