Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Šport

Brankár Fedotov predĺžil zmluvu s Philadelphiou o ďalšie dva roky

Brankár Ivan Fedotov, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Fedotov sa už v máji 2022 dohodol s Flyers na ročnej spolupráci, potom ho však doma obvinili z falšovania dokumentov a vyhýbania sa vojenskej službe a zadržala ho ruská polícia.

Philadelphia 24. apríla (TASR) - Ruský brankár Ivan Fedotov sa dohodol s klubom NHL Philadelphia Flyers na predĺžení zmluvy o ďalšie dva roky. Kontrakt má hodnotu 6,5 milióna amerických dolárov. Dvadsaťsedemročný Fedotov mal premiéru v zámorskej profilige v tomto roku, keď mu skončil kontrakt s CSKA Moskva a presunul sa do USA.

Fedotov sa už v máji 2022 dohodol s Flyers na ročnej spolupráci, potom ho však doma obvinili z falšovania dokumentov a vyhýbania sa vojenskej službe a zadržala ho ruská polícia. Rok nikde nehral a v júli 2023 podpísal nový kontrakt s CSKA Moskva. Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) ho však neuznala a za platnú označila iba jeho zmluvu s Flyers. Napriek tomu v tejto sezóne chytal za CSKA, na čo IIHF reagovala trestom pre hráča i ruský klub.

Až po vypadnutí CSKA v 1. kole play off KHL sa koncom marca presunul do Philadelphie, v drese ktorej stihol odchytať iba tri stretnutia s priemerom 4,95 inkasovaného gólu na zápas a úspešnosťou zákrokov 81,1 percenta. Informoval portál TSN.