Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Rezort školstva podporil 30 projektov pre zdravšie stravovanie žiakov

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Cieľom projektu je podporiť aktivity, ktoré smerujú k prevencii obezity a vytvárať vhodné prostredie pre správny pitný režim žiakov v školách.

Bratislava 18. júla (TASR) - Finančný príspevok od Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR na zdravšie stravovanie žiakov dostalo 30 projektov škôl z celého Slovenska. Rezort tak podporil školy v rámci projektu Zdravie na tanieri 2018 sumou takmer 200.000 eur. TASR o tom informoval odbor komunikácie a protokolu rezortu školstva.

Cieľom projektu je podporiť aktivity, ktoré smerujú k prevencii obezity a vytvárať vhodné prostredie pre správny pitný režim žiakov v školách.

Do výzvy, ktorá mala uzávierku 10. mája, sa prihlásilo 69 škôl s projektmi v sume 537.534 eur. Alokácia na výzvu však bola vo výške 197.500 eur.

Najnižšia suma, ktorá na projekt putovala, bola 3500 eur a najvyššia 10.000 eur. "Výška spoluúčasti žiadateľa na jednu školu bola 10 percent z poskytnutej výšky finančných prostriedkov," vysvetlil odbor komunikácie a protokolu.

Medzi úspešnými žiadateľmi prevažujú základné školy a ich 22 projektov, ktoré dopĺňa sedem stredných škôl a jedna spojená škola.

Najviac, 10 projektov budú realizovať školy v Nitrianskom kraji. Päť žiadostí uspelo od škôl z Trnavského, Žilinského a Prešovského kraja. V Trenčianskom kraji schválila hodnotiaca komisia dva projekty a po jednom v Bratislavskom, Banskobystrickom a Košickom kraji. Viac informácií o výzve sa nachádza na webovej stránke http://www.minedu.sk/zdravie-na-tanieri/.