Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 10. októbra (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Viera Kulichová vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Vláda mimoriadne o štátnom rozpočte
(Bratislava)

Vláda sa zíde na mimoriadnom rokovaní. Rokovať bude o návrhu budúcoročného štátneho rozpočtu a hovoriť má aj o kandidátoch na funkciu európskeho prokurátora za Slovensko. Ministerstvo financií počíta s deficitom v tomto roku na úrovni 0,68 percenta hrubého domáceho produktu. Vláda tak nedosiahne plánované vyrovnané hospodárenie. V budúcom roku by mal schodok klesnúť na úroveň 0,49 percenta HDP. Vyrovnané hospodárenie by malo byť od roku 2021.



Komisia Súdnej rady o telefónoch sudcov
(Bratislava)

Zasadať má aj päťčlenná komisia Súdnej rady. Na dnešné neverejné rokovanie si mala pozvať sudcov, ktorým mala Národná kriminálna agentúra odobrať telefóny. Sudcovia prísť nemusia, ich účasť totiž nie je povinná. NAKA zaistila koncom augusta viacero mobilov bratislavských sudcov. Súviselo to s vyšetrovaním trestných činov prijímania úplatku, zneužívania právomoci verejného činiteľa, zasahovania do nezávislosti súdu a podplácania.

Nemocnica roka 2019
(Bratislava)

Pozrieme sa aj na to, ktorá nemocnica získa ocenenie Nemocnica roka 2019. Výsledky prezradí inštitút INEKO a to v kategóriách štátne univerzitné a fakultné nemocnice a všeobecné nemocnice. Inštitút zároveň spustí a predstaví pilotnú verziu portálu kdesaliečiť.sk

Danko na zasadnutí Medziparlamentnej únie
(Belehrad)

Predseda Národnej rady Andrej Danko sa zúčastní na zasadnutí Medziparlamentnej únie. Čaká ho tiež bilaterálne stretnutie s rezortnou kolegyňou, predsedníčkou srbského parlamentu Majou Gojkovičovou, rokovanie s predsedom Poslaneckej snemovne českého parlamentu Radkom Vondráčkom a predsedom Národnej rady Rakúska Wolfgangom Sobotkom. Diskutovať budú v rámci takzvaného Slavkovského formátu.

Lajčák v Luxemburgu o Sýrii a Afganistane
(Luxemburg)

V zahraničí je aj minister zahraničia Miroslav Lajčák. Na zasadnutí Rady Európskej únie pre zahraničné veci budú ministri hovoriť o Sýrii či Afganistane. Zasadnutie Rady sa začne v nadväznosti na aktuálny vývoj vo východnom Stredomorí diskusiou o pokračujúcich ťažobných a prieskumných aktivitách Turecka v tejto oblasti.

Viac zaujímavých informácií sa dozviete zo spravodajského servisu tasr alebo ak navštívite portál teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher