Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 11. októbra (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Lucia Kvašňovská vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Nové tváre kandidátky SaS
(Bratislava)

Predseda SaS Richard Sulík predstaví nové tváre na kandidačnej listine strany do parlamentných volieb. Niekoľko nových mien predstavil už začiatkom mesiaca. O ďalších osobnostiach bude Sulík hovoriť potom, ako z jeho strany odišli predstavitelia platformy Demokratické jadro okolo Ľubomíra Galka a Jozefa Rajtára. Tí sa rozhodli stranu opustiť po sobotňajšom nominačnom kongrese, kde členovia SaS hlasovaním vylúčili zo strany Natáliu Blahovú. Zároveň na kongrese schválili Sulíkov návrh kandidátky, na ktorom členovia jadra nefigurovali.



Premiér v Trenčíne
(Trenčín)

Pozrieme sa aj na pracovný program premiéra Petra Pellegriniho v Trenčíne. Dopoludnia sa zúčastní na otvorení výstavy SeniorExpo 2019, kde si okrem iného pozrie výstavu ručných prác seniorov Zlaté ruky. Rovnako sa zúčastní poklopania základného kameňa výstavby Regionálnej hokejovej akadémie. Absolvuje tiež pracovné stretnutie s predsedom samosprávneho kraja Jaroslavom Baškom a primátorom mesta Richardom Rybníčkom.

Svetový deň obezity
(Slovensko)

Obezita nie je len estetický problém, ale aj zdravie a život ohrozujúci faktor. Sú s ňou spojené zdravotné problémy, ako cukrovka, vysoký krvný tlak či cholesterol. Jediným účinným riešením je schudnúť, diétu však treba prispôsobiť zdravotnému stavu aj prípadným intoleranciám. Pozrieme sa na rady odborníkov, ako to docieliť a vyhnúť sa zdravotným problémom. Základom je vyšší výdaj energie ako jej príjem, jednoduché cukry by sa mali nahradiť ich komplexnými sacharidmi a vlákninou.

Zaočkovanosť proti chrípke
(Slovensko)

Slovensko dosahuje nízku mieru zaočkovanosti proti chrípke v porovnaní s ostatnými krajinami Európskej únie. Posledných sedem chrípkových sezón bol podiel zaočkovanej populácie pod päť percent. Ministerstvo zdravotníctva a Úrad verejného zdravotníctva pritom podčiarkujú význam očkovania ako najúčinnejšie preventívne opatrenie. Úrad upozorňuje, že ochorenie na chrípku nie je banálne a môže mať vážne dôsledky. Do rizikovej skupiny patria najmä seniori, tehotné ženy, chronickí pacienti, ale aj zdravotnícki pracovníci, malé deti a osoby s oslabenou imunitou.

Viac zaujímavých informácií sa dozviete zo spravodajského servisu tasr alebo ak navštívite portál teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher