Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 4. október (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Martina Rybanská vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Voľby vo svete
(Priština)

Svet čaká bohatý volebný víkend. K urnám pôjdu ľudia vo viacerých štátoch. Predčasné parlamentné voľby sa konajú v Kosove. Ich vypísanie podnietila demisia kosovského premiéra Ramusha Haradinaja. Ten nečakane odstúpil zo svojej funkcie, aby sa už ako „radový občan“ dostavil na tribunál pre vojnové zločiny v Kosove, kam ho predvolali podľa jeho slov ako podozrivého. Voľby sa okrem Kosova uskutočnia aj v Tunisku, Portugalsku a v Spojených arabských emirátoch.



Vývoj cien pohonných látok
(Bratislava)

Štatistický úrad zverejní najnovšie údaje o cenách pohonných látok na Slovensku v uplynulom týždni. Dozvieme sa o koľko motoristom zdraželo alebo zlacnelo tankovanie na čerpacích staniciach. Naposledy vzrástla mierne cena benzínu, nafty aj skvapalneného plynu.

Projekt SAV
(Bratislava)

Slovenská akadémia vied dnes predstaví prvé kroky v rámci fungovania projektu štrukturálnych fondov. Na starosti ho má Centrum pre využitie pokročilých materiálov. Súčasťou prezentácie projektu bude aj podpísanie memoranda o spolupráci. Zapojí sa do neho centrum SAV, výskumné centrum trenčianskej univerzity a centrum Slovakion. Výskumníci sa zaoberajú štúdiom a vývojom v oblasti pokročilých materiálov a technológií.

Enviro dni 2019
(Bardejov)

V Bardejove sa dnes koná podujatie Enviro dni, na ktoré občanov pozýva Ministerstvo životného prostredia a Slovenská agentúra životného prostredia. V rámci podujatia sa uskutoční environmentálne predstavenie Tárajka a Popletajky, ktoré hravou formou upriami pozornosť na to, že byť úctivý k životnému prostrediu je hračka. Podujatie sa uskutoční za účasti podpredsedu vlády a ministra životného prostredia Lászlóa Sólymosa.

Slovenky vs. Lotyšky
(Liepaja)

Slovenské futbalové reprezentantky čaká dnes druhý zápas v rámci kvalifikácie o postup na Majstrovstvá Európy 2021. Sily si zmerajú s domácim Lotyškami. V prvom kole prehrali zverenkyne trénera Petra Kopúňa na Islande. Tréner však verí, že si futbalistky vybojujú prvé body v kvalifikácii. V rámci F-skupiny ich tento mesiac čaká ešte zápas so Švédskom.

Viac zaujímavých informácií sa dozviete zo spravodajského servisu tasr alebo ak navštívite portál teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher