Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Pozrite si video Diár alebo odoberajte Diár vo forme podcastu. Podcast si môžete vypočuť v počítači a odoberať ho vo svojich mobiloch. Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí.

Bratislava 22. august (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Martina Rybanská vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Prezidentka v Nemecku

(Berlín)

Prezidentka Zuzana Čaputová dnes ukončí svoju dvojdňovú návštevu Nemecka. Rokovala s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou aj spolkovým prezidentom Frankom Walterom Steinmeirom. Slovenská hlava štátu od svojej júnovej inaugurácie už navštívila Česko, Maďarsko, Poľsko, Francúzsko, Belgicko a Švajčiarsko.Návšteva Nemecka sa koná v čase 51. výročia vstupu vojsk Varšavskej zmluvy do Československa. Prezidentkina návšteva mala preto priniesť aj odkaz boja za slobodu.



Otvorenie agrokomplexu

(Nitra)

Premiér Peter Pellegrini sa dnes zúčastní slávnostného otvorenia Agrokomplexu v Nitre. Tento rok sa uskutoční už 46. ročník tejto medzinárodnej poľnohospodárskej a potravinárskej výstavy. Na výstavisku sa predstavia firmy a organizácie, ktoré sa venujú poľnohospodárskej výrobe, strojom ale aj ochrane prírody.

Projekt pre nezamestnaných

(Žarnovica)

Ministerka kultúry Ľubica Laššáková a minister práce Ján Richter budú dnes informovať o spoločnom projekte. Zameraný je na obnovu kultúrneho dedičstva s pomocou nezamestnaných. Tento projekt mal v minulosti pozitívny ohlas. Richter priblíži koľko prostriedkov je naň vyčlenených a koľko ľudí by si takýmto spôsobom mohlo nájsť prácu.

Posilnená ochrana v uliciach

(Bratislava)

Primátor Bratislavy Matúš Vallo dnes otvorí novú stanicu mestskej polície na Obchodnej ulici v centre Bratislavy. Obchodná ulica patrí podľa mesta medzi najintenzívnejšie nočné zóny v Bratislave a v posledných rokoch je spájaná s negatívnymi spoločenskými prejavmi. Na tejto stanici budú môcť podávať ľudia podnety na rušenie verejného poriadku, sťažnosti a žiadosti o informácie. V prípade núdze tam taktiež nájdu bezpečie. Na stanici bude pôsobiť aj tím špeciálnej zásahovej jednotky.

Olympijský festival mládeže

(Banská Bystrica)

Vláda podporí Letný Európsky olympijský festival mládeže v Banskej Bystrici sumou 23 miliónov eur. Rozhodla sa tak v stredu. Dvanásť miliónov poskytne organizátorom festivalu, ďalších jedenásť miliónov mestu Banská Bystrica a mestskej akciovej spoločnosti. Festival sa má v srdci Slovenska uskutočniť v roku 2021. O jeho financovaní bude dnes informovať primátor Banskej Bystrice Ján Nosko.

Astronauti vystúpia do kozmu

(Houston)

Astronauti NASA Nick Hague a Andrew Morgan vystúpia z Medzinárodnej vesmírnou stanice do otvoreného kozmu. Dôvodom je inštalácia adaptéra na vesmírny modul. Pre Morgana to bude prvýkrát, čo vystúpi do otvoreného vesmíru.

Viac zaujímavých informácií sa dozviete zo spravodajského servisu tasr alebo ak navštívite portál teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher