Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

Správy TASR - 11.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Svet/Bratislava 25. apríla (TASR) - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR vo štvrtok 25. apríla 2024 - 11.45 h.



Bratislava - Poslanci Národnej rady Slovenskej republiky zaradili na aktuálnu 12. schôdzu voľbu kandidátov na sudcu Ústavného súdu Slovenskej republiky, ako aj návrh na odvolanie členov súdnej rady volených parlamentom. Oba body budú preberať v utorok 30. apríla od 9.00 h.
Na archívnej snímke budova Ústavného súdu Slovenskej republiky v Košiciach.
Foto: TASR František Iván



Bratislava - Poslanci parlamentu prerokujú vládny návrh novely zákona o poskytovaní podpory a dotácie v pôdohospodárstve v skrátenom legislatívnom konaní ešte na aktuálnej schôdzi.



Bratislava - Poslanci Národnej rady Slovenskej republiky začali dnes dopoludnia rokovať o návrhu vlády na skrátené legislatívne konanie k vládnej novele zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorou sa mení aj zákon o civilnej ochrane. Novela má podľa envirorezortu uľahčiť reguláciu premnožených medveďov.



Bratislava - Opozičné KDH odmieta, že by sa po prijatí vládnej novely zákona o ochrane prírody a krajiny mohli účelovo vyhlasovať mimoriadne situácie na bezdôvodné strieľanie vzácnych živočíchov, ako je rys ostrovid, šakal, prípadne vlk. Zdôraznil to poslanec parlamentu za KDH Marián Čaučík. Hnutie predstavilo svoju novelu, ktorú si podľa jeho slov osvojilo ministerstvo životného prostredia.



Bratislava - Poslanci Národnej rady Slovenskej republiky majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. Poslanci, ktorí žijú mimo Bratislavského kraja, majú dostávať celkovo približne 7000 eur. Vyplýva to z informácií zverejnených na webe národnej rady.
Na snímke plénum počas 12. schôdze NR SR v Bratislave 16. apríla 2024.
Foto: TASR Jaroslav Novák



Trnava - Pojednávanie o podmienečnom prepustení Mikuláša Černáka bolo dnes na Okresnom súde Trnava v Piešťanoch odročené na 2. mája. Podľa hovorkyne Krajského súdu v Trnave Jany Kondákorovej bolo odročené, pretože neboli splnené procesné podmienky na jeho vykonanie.
Na snímke odsúdený Mikuláš Černák prichádza v sprievode eskorty na verejné zasadnutie okresného súdu Trnava v trestnej veci odsúdeného Mikuláša Černáka o návrhu na podmienečné prepustenie z výkonu trestu odňatia slobody. V Piešťanoch dňa 25. apríla 2024.
Foto: TASR



Kežmarok - Výpoveďou ďalšej svedkyne obžaloby včera v Kežmarku pokračoval súdny proces s Kuffovcami v kauze, ktorá súvisí s medializovanými informáciami o podvodoch s pôdou a útokmi na farmárov. Ďalšie pojednávanie bude v polovici júla.



Bratislava - Najpočúvanejším rádiom na Slovensku je stále Rádio Expres, pustilo si ho 31,4 percenta poslucháčov. Má aj najväčší podiel na trhu 21,2 percenta. Vyplýva to z výsledkov prieskumu počúvanosti Radioprojekt, ktorý realizuje spoločnosť Median SK. Druhým najpočúvanejším je Rádio Slovensko s 21,8 percenta. Za ním nasleduje Fun rádio s 21,7-percentnou podporou poslucháčov.



Štrasburg - Európsky parlament včera schválil balík zákonov, ktoré posilňujú súbor nástrojov Európskej únie na boj proti praniu špinavých peňazí a financovaniu terorizmu.



Štrasburg - Poslanci Európskeho parlamentu včera vyšli v ústrety predošlým odporúčaniam parlamentných výborov pre priemysel, výskum, energetiku a medzinárodný obchod a vyjadrili súhlas s tým, aby Únia ako organizácia odstúpila od Zmluvy o energetickej charte.



Praha - Vo vláde Petra Fialu končí ministerka pre vedu a výskum Helena Langšádlová. Dnes to oznámila jej strana TOP 09. Ide už o ôsmu zmenu vo Fialovom kabinete.



Brusel - Úrad Európskej komisie pre pripravenosť a reakcie na mimoriadne situácie v oblasti zdravia v spolupráci s belgickým predsedníctvom v Rade Eur´pskej únie oznámili, že vytvorili Alianciu pre kritické lieky.



Moskva/Praha - Právnici zosnulého ruského opozičného politika Alexeja Navaľného zostanú vo vyšetrovacej väzbe ďalšie dva mesiace. Včera o tom rozhodol mestský súd v Moskve.



Paríž - Vrtuľa červeného veterného mlyna na streche rovnomenného kabaretu Moulin Rouge, ktorý je jednou z najznámejších parížskych atrakcii, sa v noci na dnes zrútila, nespôsobila však nijaké zranenia.



New York - Najlepší tím Západnej konferencie po základnej časti NHL Dallas Stars prehráva v 1. kole play off NHL s tímom Vegas Golden Knights už 0:2 na zápasy. V noci na dnes prehral aj v druhom domácom zápase série a to 1:3. Boston zvíťazil v Toronte 4:2 a vedie 2:1 na zápasy. Los Angeles vyrovnalo stav série s Edmontonom na 1:1, keď v druhom meraní síl zvíťazilo 5:4 po predĺžení.