Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Odoberajte podcast Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 11. septembra 2019 (TABLET.TV) - Šéfredaktor TASR Marián Kolár vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Podpredseda EK M. Šefčovič chce predstaviť svoje plány v novej funkcii
Brusel

Šéfka budúcej Európskej komisie Ursula von der Leyenová včera oznámila, že slovenský eurokomisár Maroš Šefčovič bude podpredsedom komisie a bude mať zodpovednosť za medziinštitucionálne vzťahy a prognostiku. Šefčovič v rozhovore pre TASR povedal, že nová šéfka komisie sa chce zamerať na odstránenie byrokracie a že on bude zodpovedný za to, že ak nejaká nová regulácia pribudne, "niečo staré musíme zrušiť". Maroš Šefčovič chce viaceré svoje plány a ambície v tejto funkcii predstaviť už dnes počas prvého stretnutia eurokomisie v jej budúcej podobe.



Vláda bude rokovať o obrane, energiách i protipovodňových opatreniach
Bratislava

Vojenské zastúpenie Slovenska v zahraničí má prejsť zmenami, ktoré si vyžiada reorganizácia síl v rámci NATO. Podľa návrhu, o ktorom bude dnes rokovať vláda, by zmeny nemali ovplyvniť počty príslušníkov slovenských Ozbrojených síl mimo územia štátu. Ministri sa budú zaoberať aj správou o zabezpečení dodávok energií a riešení prípadných núdzových stavov. Podľa materiálu, ktorý predkladá Ministerstvo hospodárstva, sú zásobníky plynu naplnené na viac ako 89 percent z celkovej kapacity. Vláda bude schvaľovať aj šesťmiliónový účelový transfer, ktorý Slovenský vodohospodársky podnik môže použiť na opravy a údržby v rámci protipovodňových opatrení.

Zdravotnícke asociácie považujú situáciu v zdravotníctve za kritickú
Bratislava

Parlamentní spravodajcovia TASR sledujú pokračovanie prebiehajúcej schôdze Národnej rady. Popri tom budú v parlamente pozornosť venovať aj vyhláseniu Asociácie súkromných lekárov, Asociácie nemocníc Slovenska, Asociácie zdravotných poisťovní a predsedu parlamentného zdravotníckeho výboru. Tí ohlásili brífing, na ktorom sa vyjadria ku kritickej situácii v slovenskom zdravotníctve. Zároveň majú podpísať aj spoločné memorandum. Čoho konkrétne sa má týkať povieme v priebehu dňa.

Podľa neziskových organizácií životný štýl a krvný tlak spolu súvisia
Bratislava

V domácom servise TASR nájdeme dnes aj informácie od predstaviteľov Slovenskej nadácie srdca a Únie pre zdravšie srdce. Spolu s platformou „MOST - Spolu chránime vaše srdcia" chcú hovoriť o tom, že životný štýl a vysoký krvný tlak spolu súvisia. Spomenú aj fenomén cholesterolu, bez ktorého, podľa nich, telo nemôže fungovať. No a do palety tém, o ktorých chcú verejnosť informovať pribalili aj zdravú výživu a pohyb ako dôležitú súčasť života kardiologických pacientov.

Slovenskí a českí policajti pripravujú na cestách bezpečnostnú akciu
Brodské/Břeclav

Na slovenskej strane diaľničného hraničného priechodu Brodské-Břeclav budú dnes policajti zo Slovenska a Českej republiky informovať o spoločnej dopravno-bezpečnostnej akcii. Tá sa zameria na kontrolu dodržiavania povinností vodičmi nákladných vozidiel. Podrobnejšie informácie ponúkneme v priebehu dňa.

Viac zaujímavých informácií sa dozviete zo spravodajského servisu tasr alebo ak navštívite portál teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher