Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Odoberajte podcast Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 10. septembra (TABLET.TV) - Šéfredaktor TASR Marián Kolár vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Na nastávajúcej schôdzi NRSR majú zvoliť kandidátov na sudcov ÚS
Bratislava

Opätovná voľba kandidátov na ústavných sudcov, zmena postupu určovania minimálnej mzdy, či zálohovanie jednorazových nápojových obalov. Aj týmito témami sa majú zaoberať poslanci počas dnes sa začínajúcej schôdze Národnej rady. Poslanci budú na schôdzi vyberať kandidátov na sudcov Ústavného súdu už v piatej voľbe. O post ústavného sudcu sa uchádza 16 kandidátov, treba zvoliť ešte štyroch. Okrem toho budú poslanci riešiť napríklad aj nový spôsob financovania cirkví, znovuzavedenie práva na odpoveď pre verejných činiteľov či zvýšenie nezdaniteľnej časti základu dane. Plénum posúdi aj návrh na zníženie dane z príjmu právnických osôb a zrušenie koncesionárskych poplatkov pre seniorov. V závere schôdze príde na rad opozičné odvolávanie premiéra.



Hlavné pojednávanie v kauze televíznych zmeniek pokračuje
Bratislava

V Bratislave dnes pokračuje hlavné pojednávanie v kauze televíznych zmeniek. Obžalovaní Marian K. a Pavol R. podľa obžaloby vyhotovili štyri sfalšované zmenky. Za veľkého záujmu verejnosti a médií včera vypovedal aj obvinený Marian K. Jeho výpoveď sa zväčša zhodovala s výpoveďou spoluobvineného Pavla R. Akúkoľvek vinu v prípade odmieta. Kľúčový svedok Peter Tóth vypovedal na návrh prokurátora bez účasti verejnosti. Tóth má vypovedať aj dnes. Súd si predvolal aj ďalších svedkov. O vývoji hlavného pojednávania na Špecializovanom trestnom súde budeme informovať v domácom servise.

Šéfka budúcej EK oznámi pracovné portfóliá eurokomisárov
Brusel

Predsedníčka budúcej Európskej komisie Ursula von der Leyenová včera potvrdila, že súhlasí s návrhom zoznamu nových komisárov, ktorý jej poskytli členské krajiny Európskej únie. Spolu s ňou bude mať 27-členné kolégium komisárov 13 žien. Za Slovensku bude členom Európskej komisie Maroš Šefčovič. Von der Leyenová dnes oznámi, kto bude v budúcej EK za čo zodpovedný a predstaví aj spôsob, ako chce zreorganizovať prácu budúcej európskej exekutívy.

SZĽH predstaví zmeny v prvej hokejovej lige
Bratislava

Športová redakcia prinesie informácie z prostredia Slovenského zväzu ľadového hokeja. Jeho šéf Miroslav Šatan bude spolu so zástupcami všetkých prvoligových klubov informovať o zásadných zmenách, ktoré čakajú prvú ligu. Reč bude o financovaní, o podpore mladých hráčov, vzdelávaní trénerov, ale aj o marketingovej podpore druhej najvyššej slovenskej hokejovej súťaže.

Slovenskí volejbalisti odchádzajú na majstrovstvá Európy
Bratislava

Po úspešnej reprezentácii Slovenska na volejbalových ME žien, sa budú o niečo podobné pokúšať aj muži. Kontinentálny šampionát bude prebiehať od 12-eho septembra vo Francúzsku, Belgicku, Slovinsku a Holandsku. Reprezentácia pod vedením trénera Andreja Kravárika odohrá duely základnej skupiny v Bruseli a Antverpách. Slováci nastúpia postupne proti Španielom, Rakúšanom, Srbom, Belgičanom a Nemcom a dnes pred odletom povedia, aké sú ich ciele.

Viac zaujímavých informácií sa dozviete zo spravodajského servisu tasr alebo ak navštívite portál teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher