Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

OBRAZOM: Počas cvičného letu havarovala pri Nitre stíhačka MiG-29

Minister obrany Peter Gajdoš odpovedá na otázky novinárov počas návštevy pilota havarovanej stíhačky v nemocnici v Nitre 29. septembra 2019. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Civilnému obyvateľstvu nehrozí žiadne nebezpečenstvo, ktoré by si vyžadovalo prípadnú evakuáciu.

Bratislava 29. septembra (TASR) - Pri Nitre o približne 21.30 hodine spadlo v sobotu stíhacie lietadlo MiG-29. Pilot sa stihol katapultovať. Dopadol v priestore obce Podhorany, odkiaľ si aj s pomocou miestneho občana privolal sanitku. Podľa aktuálnych informácií je mimo ohrozenia života.

Na mieste nehody sú zabezpečené všetky bezpečnostné opatrenia. Po prehliadke miesta nehody v miestnej časti Ceroviny to skonštatoval minister obrany SR Peter Gajdoš. Podľa jeho slov civilnému obyvateľstvu nehrozí žiadne nebezpečenstvo, ktoré by si vyžadovalo prípadnú evakuáciu. Minister potvrdil, že havarované lietadlo vzlietlo s ostrou muníciou, ktorá je pri každom lete, či už cvičnom alebo ostrom, podvesená na stíhačke.



Cvičné lety všetkých stíhacích lietadiel MiG-29 sú v súčasnosti pozastavené, avšak pohotovostný systém NATINAMDS je plne zabezpečený. Po páde lietadla to uviedla hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková.

Po nehode uzavrela polícia cestu


Občan z Nových Sadov M. Vachal hovorí o páde stíhačky


Havarovaná stíhačka pri Nových Sadoch. 28.9.2019
Foto: PZ SR


Snímka z miesta pádu stíhačky pri obci Nové Sady, časť Ceroviny, okres Nitra v nedeľu 29. septembra 2019.
Foto: TASR - Polícia SR


Snímka z miesta pádu stíhačky pri obci Nové Sady, časť Ceroviny, okres Nitra v nedeľu 29. septembra 2019.
Foto: FB/Polícia SR


Polícia na mieste pádu stíhačky pri obci Nové Sady, časť Ceroviny, okres Nitra v sobotu 28. septembra 2019.
Foto: TASR/Lukáš Grinaj


Minister obrany Peter Gajdoš odpovedá na otázky novinárov počas návštevy pilota havarovanej stíhačky v nemocnici v Nitre 29. septembra 2019.
Foto: TASR - Henrich Mišovič


Minister obrany Peter Gajdoš (druhý zľava) a zástupca náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl SR - náčelník štábu generálmajor Miroslav Lorinc odpovedajú na otázky novinárov počas návštevy pilota havarovanej stíhačky v nemocnici v Nitre 29. septembra 2019.
Foto: TASR/Henrich Mišovič


Zástupca náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl SR - náčelník štábu generálmajor Miroslav Lorinc odpovedá na otázky novinárov počas návštevy pilota havarovanej stíhačky v nemocnici v Nitre 29. septembra 2019.
Foto: TASR/Henrich Mišovič


Minister obrany Peter Gajdoš odpovedá na otázky novinárov počas návštevy pilota havarovanej stíhačky v nemocnici v Nitre 29. septembra 2019. Stíhacie lietadlo MiG-29 spadlo pri obci Nové Sady v časti Ceroviny v okrese Nitra v sobotu 28. septembra.
Foto: TASR/Henrich Mišovič