Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Na sviatok Sedembolestnej Panny Márie začala reťaz modlitieb za kňazov

Ilustračné foto. Foto: TASR

Každý, kto má možnosť a túžbu zapojiť sa, môže si vybrať ľubovoľný deň a obetovať ho za našich duchovných otcov, poznamenali organizátori.

Bratislava 16. septembra (TASR) – Na sviatok Sedembolestnej Panny Márie (15. 9.) sa začala na Slovensku 40-dňová reťaz pôstu a modlitieb za kňazov. Trvať bude do 24. októbra. Za iniciatívou stojí Spoločenstvo Modlitby za kňazov. TASR o tom informovala Konferencia biskupov Slovenska.

"Pôstne úmysly môžu byť rôzne. Naše obety a modlitby potrebujú aj kňazi starí a chorí. Kňazi so zraneným srdcom, spútaní rôznymi závislosťami, alebo takí, ktorí sa cítia vyhorení," uviedli organizátori. Pôst podľa nich môžu veriaci obetovať nielen za kňazov v ich farnosti, ale aj za budúcich kňazov. "Každý, kto má možnosť a túžbu zapojiť sa, môže si vybrať ľubovoľný deň a obetovať ho za našich duchovných otcov," poznamenali organizátori.

Spoločenstvo Modlitby za kňazov vyzvalo aj samotných kňazov, aby sa k pôstu pripojili a odslúžili na tento úmysel sväté omše. Súčasťou tejto iniciatívy bude aj Púť za kňazov v Šaštíne, ktorá sa uskutoční 26. októbra.