Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Na evanjelizačné podujatie Godzone tour prišlo viac ako 22.500 ľudí

Ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

Projekt Godzone zorganizoval počas Týždňa Cirkvi pre mládež (11.-18.11.) desiate turné v znamení témy 'Chceme viac?'. Do Popradu, Košíc, Žiliny, Banskej Bystrice a Bratislavy prišlo spolu 22.511 ľudí.

Bratislava 19. novembra (TASR) - Počas desiateho ročníka evanjelizačného podujatia Godzone pomáhali dobrovoľníci miestnym charitám, ale aj domovom dôchodcov. Informoval o tom PR manažér podujatia Jaroslav Dodok.

Projekt Godzone zorganizoval počas Týždňa Cirkvi pre mládež (11.-18.11.) desiate turné v znamení témy 'Chceme viac?'. Do Popradu, Košíc, Žiliny, Banskej Bystrice a Bratislavy prišlo spolu 22.511 ľudí, čo je najviac v histórii Godzone tour.

„Sme nesmierne radi, že sme takému množstvu ľudí mohli priniesť evanjelium moderným a atraktívnym spôsobom, ktorý zaujal mladých aj starších,“ povedal Lukáš Valach z organizačného tímu.

Počas turné zazneli podľa organizátorov silné svedectvá ľudí, ako aj piesne od známych kresťanských kapiel ako ESPÉ, HeartBeat či Lamačské chvály. Súčasťou programu boli tiež tanečné vystúpenia či divadelné scény.

Okrem večerného programu sa v jednotlivých mestách viac než tristo mladých zapojilo do dobrovoľníckych prác. Pomáhali s triedením oblečenia v miestnych charitách, vyzbierali odpad a revitalizovali okolie, tiež pomáhali seniorom a ľuďom bez domova. "Mladí pripravili aj výchovné koncerty na 54 stredných a základných školách," uviedol Dodok.

V každom meste tiež prebiehala pouličná evanjelizácia, počas ktorej dobrovoľníci rozdali spolu viac než 250 litrov teplého čaju a kávy. „Aj takýmto spôsobom chceme byť v bezprostrednom kontakte s ľuďmi, zastaviť sa pri nich, počúvať ich životné príbehy a priniesť im nádej pre ich život,“ povedal Dávid Slavkovský z Projektu Godzone.

Organizátori zároveň pripravujú Godzone konferenciu, ktorá sa uskutoční 3. až 4. mája. Pozývajú na ňu všetkých, ktorí sa zúčastnili tohtoročného turné. Projekt Godzone je evanjelizačný projekt zastrešený Združením kresťanských spoločenstiev mládeže.