Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Ministerstvo stále nevybralo dodávateľa búracích prác pre Rázsochy

Na snímke hrubá stavba nedokončenej Fakultnej nemocnice s poliklinikou Rázsochy v bratislavskej mestskej časti Lamač 18. júla 2018. Foto: TASR/Jakub Kotian

Likvidácia pôvodnej stavby sa podľa rezortu zdravotníctva ukázala ako jediná alternatíva.

Bratislava 18. júla (TASR) – Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR zatiaľ nevybralo dodávateľa na búranie skeletu rozostavanej nemocnice na bratislavských Rázsochách. Súťaž rezort vyhlásil vo februári tohto roku.

"Súťaž na dodávateľa búracích prác je v procese vyhodnocovania. Víťaz ešte nie je známy," uviedla v stredu pre TASR hovorkyňa MZ SR Zuzana Eliášová.

Predpokladaná cena zbúrania starého skeletu sa odhaduje na vyše 17 miliónov eur bez DPH, skutočnú cenu určí až verejné obstarávanie. Likvidácia pôvodnej stavby sa podľa rezortu zdravotníctva ukázala ako jediná alternatíva.

Koncom júna došlo medzi autormi pôvodného projektu nemocnice Rázsochy Jindřichom Martinom, spoluautorom Jurajom Besedom a MZ SR k dohode o postúpení autorských práv projektu stavby, čo umožní jeho úpravy. Zmluva na použitie projektovej dokumentácie vyšla štát na 40.000 eur.

Výstavba novej Univerzitnej nemocnice Bratislava na Rázsochách by sa mohla odštartovať v roku 2021. Najväčšiu slovenskú nemocnicu tvorí v súčasnosti päť zariadení - na Kramároch, v Starom Meste, Ružinove, Petržalke a Podunajských Biskupiciach. Po novom to majú byť len Rázsochy a Ružinov.