Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Slovensko

M. HOLZER: Udalosti posledných mesiacov zanechali na Británii stopy

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Realitný maklér, ktorý žije v Londýne už 10 rokov, je presvedčený, že niektorí budú chcieť odísť z krajiny.

Londýn 8. júna (TASR) – Realitného makléra Martina Holzera, ktorý žije v Londýne už 10 rokov, sa brexit až tak osobne nedotkne, no bude mať dosah na mnohých blízkych z jeho okolia. "Brexit je veľmi komplexná situácia, ktorú množstvo ľudí nechcelo. Osobne som v Londýne desať rokov, takže mňa sa to až tak netýka. Z administratívneho hľadiska budú kroky, ktoré, pokiaľ budem musieť, tak spravím pre moje ďalšie pôsobenie v Londýne. Avšak ľudia z ostatných krajín, ktorí tu nie sú tak dlho, mi nie sú ľahostajní."

Holzer je presvedčený, že niektorí budú chcieť odísť z krajiny. Prispieť k tomu môže aj súčasná bezpečnostná situácia. "Udalosti posledných troch mesiacov myslím, že zanechali na Británii a hlavne Londýne stopy. Mnoho ľudí hovorí o tom, že sa boja," priznal.

Podľa neho je však dôležité, že parlament podniká kroky k zvýšeniu bezpečnosti. "Chcú zvýšiť počet ozbrojených policajtov v meste a hlavne okolo historických pamiatok a turistických oblastí, čo je rozdiel oproti súčasnosti. Policajti, pokiaľ nie sú súčasťou špeciálnej jednotky, nie sú ozbrojení. Čo, bohužiaľ, si nesprávni ľudia vedia predstaviť, že využijú a urobia za niekoľko minút strašné veci," dodal.