Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Budúce zdravotné sestry si zmerajú sily v súťaži Florence roka 2019

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Súťaž nesie meno Florence Nightingalovej (1820 – 1910), zakladateľky moderného ošetrovateľstva.

Bratislava 16. septembra (TASR) – Sieť nemocníc Svet zdravia hľadá najlepšiu "budúcu sestru", ktorá získa titul Florence roka 2019 a finančnú odmenu 3000 eur. Do štvrtého ročníka súťaže sa môžu zapojiť študentky a študenti tretích ročníkov denného štúdia v študijnom odbore ošetrovateľstvo a diplomovaná všeobecná sestra na Slovensku. TASR o tom informovala špecialistka pre komunikáciu zo spoločnosti Svet zdravia Jana Fedáková.

"Budúcim sestrám súťaž poskytne príležitosť preveriť si a zmerať sily v oblasti teoretickej a praktickej prípravy. Zároveň má účastníkom rozšíriť poznatky o moderných ošetrovateľských trendoch, systéme zdravotného poistenia, ako aj o iných potrebných nemedicínskych témach," uviedla.

V termíne od 25. do 27. októbra si 20 finalistov bude môcť skúsiť svoje zručnosti pri odborných workshopoch a súťažiach v praktických podmienkach skutočnej nemocnice v Michalovciach. Zároveň im bude ponúknuté garantované pracovné miesto v nemocnici siete Svet zdravia. Registrácia do súťaže na stránke www.florenceroka.sk končí 6. októbra.

Súťaž nesie meno Florence Nightingalovej (1820 – 1910), zakladateľky moderného ošetrovateľstva. V roku 1860 založila prvú školu pre ošetrovateľky na svete a v roku 1869 bola spoluzakladateľkou prvej dievčenskej vysokej školy medicíny.