Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

PREMIÉR:Názorové rozdiely o štátnom sviatku boli so SNS vydiskutované

Na snímke predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer-SD) počas zasadnutia vlády v Bratislave, 23. mája 2018. Foto: TASR - Marko Erd

Pellegrini dodal, že toto výročie je podľa neho dôležitejšie než ekonomické záujmy podnikateľov.

Bratislava 23. mája (TASR) – Jednorazový štátny sviatok na sté výročie Deklarácie slovenského národa 30. októbra by mal získať podporu v Národnej rade (NR) SR. Negatívne stanovisko Slovenskej národnej strany (SNS) celkom nekorešpondovalo s názorom celého vedenia a rozpory boli vydiskutované v utorok (22. 5.) na koaličnej rade. Uviedol to v stredu na 29. sneme Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) premiér SR Peter Pellegrini (Smer-SD).

Koaličná SNS deklarovala nesúhlas s návrhom na vyhlásenie jednorazového štátneho sviatku, podľa Pellegriniho si to však vydiskutovali na koaličnej rade. "Išlo o stanovisko, ktoré nejakým spôsobom bolo zverejnené, ale nie úplne korešpondovalo s celým názorom celého vedenia Slovenskej národnej strany, a preto sme sa dohodli, že to na vláde predložím a tento návrh by mal získať podporu v Národnej rade Slovenskej republiky," priblížil premiér.

Pellegrini dodal, že toto výročie je podľa neho dôležitejšie než ekonomické záujmy podnikateľov. "Ja rešpektujem stanovisko našich zamestnávateľov a firiem, ale ja si myslím, že pre mňa osobne je sté výročie Deklarácie slovenského národa ďaleko vyššie postavené ako nejaké ekonomické záujmy slovenského biznisu," skonštatoval.