Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Aj pred druhým kolom volieb je možné vybaviť si voličský preukaz

Ilustračná snímka. Foto: TASR Ján Krošlák

Voliči budú svojimi hlasmi rozhodovať medzi dvoma kandidátmi Zuzanou Čaputovou a Marošom Šefčovičom.

Bratislava 26. marca (TASR) - Aj pred druhým kolom prezidentských volieb je možné vybaviť si voličský preukaz, s ktorým môže volič hlasovať v ktoromkoľvek okrsku. Pripomína to Ministerstvo vnútra SR. Občania môžu o preukaz požiadať obec, v ktorej majú trvalý pobyt, a to osobne alebo prostredníctvom splnomocnenej osoby. Najneskôr tak môžu urobiť v piatok (29. 3.) počas úradných hodín.

Od pondelka (25. 3.) tiež opäť funguje infolinka, na ktorej občania môžu klásť otázky k voľbám. Na čísla 02/ 4859 2317, 02/ 4859 2312 sa občania dovolajú každý pracovný deň v čase od 7.30 h do 15.30 h. Vo volebnú sobotu bude infolinka fungovať počas celého dňa až do uzavretia volebných miestností.

Druhé kolo volieb prezidenta SR sa bude konať v sobotu (30. 3.) v čase od 7.00 h do 22.00 h (pokiaľ niektorá obec nepožiada o skoršie otvorenie volebných miestností). Hlasovať môže viac ako 4,4 milióna Slovákov. Voliť je možné buď v mieste trvalého pobytu, alebo v inom okrsku na základe platného hlasovacieho preukazu,

Voliči budú svojimi hlasmi rozhodovať medzi dvoma kandidátmi Zuzanou Čaputovou a Marošom Šefčovičom. V prvom kole presvedčila Čaputová 40,57 percenta ľudí, Šefčoviča volilo 18,66 percenta. Nový prezident sa ujme funkcie 15. júna.