Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Regióny

Župné dni na Zemplíne vyvrcholili v Michalovciach

Ilustračné foto. Foto: TASR - Milan Kapusta

Ľudia si mohli vyskúšať aj tradičné remeslá.

Michalovce 10. mája (TASR) - Župné dni Košického samosprávneho kraja (KSK) vyvrcholili v piatok v Michalovciach. Ako pre TASR uviedol predseda KSK Rastislav Trnka, program bol pripravený pre všetky vekové kategórie, čo sa podpísalo pod vysokú návštevnosť už od ranných hodín.

Pre návštevníkov boli v župnom mestečku na Námestí osloboditeľov pripravené zóny, ako KSK, eko, relax a gastro. Pre deti boli k dispozícii aktivity, ako skákací hrad, maľovanie na tvár, mobilné planetárium či tvorivé dielne. KSK do programu zahrnul aj živé sochy, zdravotnú prehliadku od stredoškolákov, predstavil cyklodestinácie a pripravil aj benefičnú burzu oblečenia, módnu prehliadku, vystúpenia folkloristov a študentov konzervatória.

"Ľudia si mohli vyskúšať tradičné remeslá, no dozvedeli sa viac aj o vodíkových technológiách. Okrem toho mohli ochutnať špeciality z nášho kraja, pričom mnohé recepty nájdu aj v kuchárke '100 chutí Košického kraja'," zhodnotil župné dni Trnka s tým, že si návštevníci odniesli kultúrny či gastronomický zážitok. Vyvrcholením kultúrneho programu v Michalovciach boli vystúpenia skupiny Peter Bič Project a Majka Spirita.

Aktivity počas uplynulého týždňa organizovali dve okresné mestá na Zemplíne. Zapojili sa Krajská hvezdáreň a Zemplínske kultúrne centrum, Zemplínska knižnica Gorazda Zvonického, ako aj Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína a Zemplínska knižnica v Trebišove.

KSK pri príležitosti 100. výročia prvého zasadnutia Košickej župy pripravil oslavy vo všetkých regiónoch. Župné dni po Zemplíne pokračujú na Above, kde aktivitami ožijú Košice.