Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Cirkevné materské školy Trnavskej arcidiecézy majú o 100 miest viac

Ilustračné foto. Foto: TASR - Andrej Galica

V súčasnosti má Trnavská arcidiecéza zaradených v sieti škôl a školských zariadení SR 17 cirkevných škôl, 18 školských zariadení pri cirkevných školách a 17 elokovaných pracovísk cirkevných škôl.

Trnava 20. septembra (TASR) – Trnavská arcidiecéza dala tento týždeň do užívania nové a zrekonštruované priestory v cirkevných materských školách v Trnave a Piešťanoch s kapacitou viac ako 100 miest. Informoval o tom hovorca Arcibiskupského úradu (ABU) v Trnave Anton Ziolkovský.

Projekty boli financované z eurofondov v rámci programu IROP. "Z eurofondov sme dostali približne 380.000 eur, arcidiecéza prispela sumou asi 250.000 eur. Do získania nových miest sa zapojili aj rodičia detí, ktorí si založili občianske združenie a na nové triedy prispeli približne 15.000 eur," uviedol riaditeľ Arcidiecézneho školského úradu Ján Hallon.

Arcidiéza plánuje v projektoch pokračovať. "Plánujeme realizovať projekt na zlepšenie technického vybavenia odborných učební a knižníc na základných školách v Cirkevnej spojenej škole v Piešťanoch. Takisto zrealizujeme spojenie cirkevných škôl v Dunajskej Strede do Cirkevnej základnej školy s materskou školou sv. Jána apoštola," doplnil Hallon.

V súčasnosti má Trnavská arcidiecéza zaradených v sieti škôl a školských zariadení SR 17 cirkevných škôl, 18 školských zariadení pri cirkevných školách a 17 elokovaných pracovísk cirkevných škôl. Okrem toho na území Trnavskej arcidiecézy pôsobí päť cirkevných škôl a šesť školských zariadení, ktorých zriaďovateľom sú rehoľné spoločnosti.