Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V piatok sa začne celonárodná púť v Šaštíne, potrvá štyri dni

Na archívnej snímke veriaci počas svätej omše pred Bazilikou Sedembolestnej Panny Márie na Národnej púti k Sedembolestnej Panne Márii v Šaštíne-Strážach. Foto: TASR - Marko Erd

Púť vyvrcholí v nedeľu 15. septembra slávnostnou svätou omšou o 10.30 h za účasti slovenských biskupov.

Šaštín-Stráže 11. septembra (TASR) – V piatok 13. septembra sa začne Národná púť k Sedembolestnej Panne Márii v Šaštíne, ktorá potrvá až do pondelka 16. septembra. TASR o tom informoval PR manažér púte Miroslav Janák.

Pre pútnikov rôznych vekových kategórií je pripravený bohatý duchovný program, ktorý potrvá štyri dni. "Začne sa v piatok o 17.00 h mariánskou hodinkou, svätou omšou a hudobno-dramatickým pásmom o sv. Matke Tereze. Sobotný program zahŕňa sväté omše, modlitbu posvätného ruženca, krížovú cestu a adoráciu," uviedol manažér púte.

Púť vyvrcholí v nedeľu 15. septembra slávnostnou svätou omšou o 10.30 h za účasti slovenských biskupov. Hlavným kazateľom bude apoštolský prefekt v Azerbajdžane Mons. Vladimír Fekete. Nedeľný program bude pokračovať detským pásmom, viacerými svätými omšami a sprievodným kultúrnym programom.

"V pondelok sa štvordnie zakončí púťou seniorov a chorých. Hlavným celebrantom a kazateľom na pondelkovej svätej omši so začiatkom o 10.30 h bude bratislavský pomocný biskup Mons. Jozef Haľko. Počas celej púte budú k dispozícii kňazi vysluhujúci sviatosť zmierenia," uzavrel Janák.