Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Nemocnici Zvolen sa narodilo tento rok už tisíce dieťa

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Toto číslo pôrodnica zaznamenala o tri týždne skôr ako v roku 2018.

Zvolen 21. októbra (TASR) - V uplynulých dňoch privítala zvolenská pôrodnica tisíce bábätko narodené v roku 2019. Toto číslo pôrodnica zaznamenala o tri týždne skôr ako v roku 2018.

Pôrodnica vo zvolenskej nemocnici patrí v Banskobystrickom samosprávnom kraji k tým s najvyššou pôrodnosťou. Ročne sa v nej narodí asi 1300 detí. "Vedenie nemocnice neustále hľadá prostriedky na udržanie a zvýšenie komfortu a bezpečnosti mamičiek a ich detí. V uplynulých dvoch rokoch tak do rekonštrukcie lôžkových jednotiek, ako aj ambulantných a prevádzkových priestorov, investovala takmer 650.000 eur. V súvislosti so zvyšovaním štandardu bude v záverečnej fáze modernizovaná aj časť s pôrodnými sálami," uviedol riaditeľ nemocnice Ján Belanský.

Pre budúce mamičky a všetkých záujemcov pripravilo vedenie nemocnice na 24. októbra deň otvorených dverí gynekologicko-pôrodníckeho a novorodeneckého oddelenia. "Na návštevníkov čaká okrem malého prekvapenia aj diskusia s primárom Petrom Molitorisom na tému humanizácie pôrodu. Diskutovať sa bude aj o dostupných metódach tlmenia bolesti počas pôrodu a certifikovaná lektorka psychofyzickej prípravy na pôrod odpovie na otázky týkajúce sa pôrodu a prípravy naň. Okrem priblíženia sveta novorodeniatok bude reč aj o význame 'bondingu' a dojčenia, súčasťou dňa bude aj prehliadka priestorov oddelenia," priblížila Martina Pavlíková, hovorkyňa spoločnosti AGEL SK, ktorá zvolenskú nemocnicu spravuje.