Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Banskej Bystrici štartuje Beh pre zdravie, súčasťou sú aj merania

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pridanou hodnotou jednotlivých behov je poukázanie na dôležitosť prevencie prostredníctvom diagnostických meraní. Tie budú vo všetkých troch mestách počas trvania akcie zdarma.

Banská Bystrica 19. mája (TASR) - Tri slovenské mestá - Bratislavu, Banskú Bystricu a Košice opäť symbolicky prepojí Beh za zdravie. Tzv. Healthy run štartuje v nedeľu v Banskej Bystrici. Zdravotníci prinesú v rámci podujatia širokej verejnosti aj základné informácie o jej zdravotnom stave.

„Cieľom podujatia je motivovať ľudí k pohybu a zdravému životnému štýlu,“ hovorí organizátor behov Tomáš Gáll. „Minulý rok sa nám podarilo rozhýbať stovky ľudí naprieč Slovenskom a šíriť pozitívnu energiu v troch veľkých mestách. Som veľmi rád, že aj tento rok budeme vedieť prepojiť diagnostické merania, odľahčiť tak nápor ľudí v ambulanciách a urobiť niečo pre seba,“ dodal.

Na štart všetkých troch behov sa postavia aj zamestnanci viacerých zdravotníckych zariadení, ktorí športovcov nielen liečia, ale sami nimi aj sú. Beh je nesúťažný a podporia ho i známe tváre.

Pridanou hodnotou jednotlivých behov je poukázanie na dôležitosť prevencie prostredníctvom diagnostických meraní. Tie budú vo všetkých troch mestách počas trvania akcie zdarma.

Pre športovcov sú pripravené medaile, zaujímavý štartovací balíček, tombola či rozcvička. „Na svoje si prídu všetky vekové kategórie. Pre najmenších máme pripravené športovo-zábavné aktivity, nebudú chýbať maskoti či obľúbené maľovanie na tvár,“ približuje Tomáš Gáll. „Novinkou tohto ročníka je charitatívny podtón. Celý výťažok bude venovaný na podporu mladých hendikepovaných športovcov.“

Viac informácií o jednotlivých behoch je na healthyrun.sk.