Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Výťažok z koncertu J. Kirschner v Smoleniciach prispeje na liečbu Emky

Jana Kirschner, archívna snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Dobročinný zámer napĺňa podujatie už niekoľko rokov, v spolupráci s Nadáciou Adeli jeho návštevníci v piatok 26. júla budú môcť popri hudobnom vystúpení navštíviť aj kreatívny kútik Hendikup.

Smolenice 22. júla (TASR) – Dve percentá z ceny každého predaného lístka na koncert Jany Kirschner v rámci Smolenického kultúrneho leta je v tomto roku určených na liečbu hendikepovanej Emky Krajčírovej.

Dobročinný zámer napĺňa podujatie už niekoľko rokov, v spolupráci s Nadáciou Adeli jeho návštevníci v piatok 26. júla budú môcť popri hudobnom vystúpení navštíviť aj kreatívny kútik Hendikup. "Jana Kirschner sa do smolenického prírodného amfiteátra vracia po roku, tentoraz so skupinou Para," uviedla za organizátorov Jana Sabová.

Nadácia Adeli v roku 2014 nadviazala na činnosť občianskeho združenia Asociácie pomoci postihnutým Adelu, ktoré od roku 2009 pomáha pacientom Adeli Medical Centra v Piešťanoch predovšetkým získať financie na absolvovanie individuálnej a intenzívnej rehabilitácie. Rehabilitácia umožňuje telesne postihnutým deťom aj dospelým dosiahnuť lepší a kvalitnejší život.