Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Scania otvorila najmodernejší servis v strednej Európe v Budči

Na snímke autobus firmy Scania. Foto: TASR – Henrich Mišovič

V servise pracuje 30 ľudí, do budúcnosti sa počíta aj s pribúdaním pracovných miest a tiež s využitím študentov zo štipendijného programu Mladí profesionáli Scania.

Budča 21. októbra (TASR) - Spoločnosť Scania Slovakia otvorila v týchto dňoch v Budči pri Zvolene svoj nový servis. Vybudovala ho asi za rok v náklade zhruba 5 miliónov eur. Podľa zástupcov spoločnosti ide o najmodernejší servis v strednej Európe. Pri jeho výstavbe boli totiž využité moderné technológie a inteligentné riešenia, ktoré chránia životné prostredie a zároveň prispievajú k znižovaniu nákladov.

„Náš nový servis je pokrokový vo viacerých smeroch. Ide o prvý servis v strednej Európe, kde sme implementovali riešenia v rámci našej dlhodobej stratégie znižovania uhlíkovej stopy,“ uviedol počas otvorenia zástupca spoločnosti Peter Veselý. „Využívame v ňom inovatívne riešenia, ako je kúrenie tepelnými čerpadlami, v servise sme inštalovali prefabrikované jamy s dlhou životnosťou, dodatočné okná nad vchodovými bránami, ktoré priestor presvecujú, ako i inteligentné svetelné senzory, ktoré snímajú svetlosť v okolí a svietia lampami iba vtedy, keď je to potrebné, čím sa šetria náklady,“ doplnil.

Servis je už dnes pripravený na plnú digitalizáciu. Nainštalovať sa tak dajú pohybové svetelné senzory, ale napríklad aj monitorovať spotreba elektrickej energie či hladina kvapalín v kompresoroch.

V servise pracuje 30 ľudí, do budúcnosti sa počíta aj s pribúdaním pracovných miest a tiež s využitím študentov zo štipendijného programu Mladí profesionáli Scania.