Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Regióny

Prezidenta budú môcť voliť aj pacienti v UNB

Ilustračná snímka Foto: TASR - Pavol Zachar

V prípade záujmu voliť je potrebné informovať personál oddelenia či kliniky.

Bratislava 16. marca (TASR) – Voliť prezidenta SR priamo v nemocnici budú môcť aj pacienti hospitalizovaní v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB). Podmienkou účasti vo voľbách je hlasovací preukaz, ktorý si môžu občania vybaviť v mieste svojho trvalého bydliska, alebo trvalý pobyt na území okrsku. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa UNB Eva Kliská.

"Na voľby prezidenta SR 2019 je pripravená aj naša nemocnica. V tento deň bude pacientom umožnené voliť priamo do prenosnej volebnej urny. V prípade záujmu voliť je potrebné informovať personál oddelenia či kliniky, ktorý má kontakty na členov volebnej komisie príslušného okrsku a vedia ich o tomto upovedomiť," spresnila.

UNB je najväčším zdravotníckym zariadením na Slovensku. Tvorí ju päť nemocníc - Nemocnica Ružinov, Nemocnica akademika Ladislava Dérera na Kramároch, Nemocnica sv. Cyrila a Metoda na Antolskej ulici, Nemocnica Staré Mesto na Mickiewiczovej ulici a Špecializovaná geriatrická nemocnica Podunajské Biskupice. Nemocnica zamestnáva vyše 1400 lekárov a 2200 sestier, celkovo približne 6000 zamestnancov.