Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Predseda Trnavského kraja sa stretol s verejnou ochrankyňou práv

Na archívnej snímke Jozef Viskupič. Foto: TASR Martin Palkovič

Patakyová informovala o činnosti úradu verejného ochrancu práv a predstavila možné formy spolupráce so samosprávnymi krajmi.

Trnava 19. novembra (TASR) – Verejná ochrankyňa práv Mária Patakyová sa stretne s predsedami vyšších územných celkov počas niektorého z najbližších rokovaní Združenia samosprávnych krajov SK8. Pozvanie prijala od predsedu SK8 a predsedu TTSK Jozefa Viskupiča počas návštevy Úradu Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) v závere uplynulého týždňa. TTSK bol prvý, ktorý inicioval pracovnú schôdzku s ombudsmankou.

Patakyová informovala o činnosti úradu verejného ochrancu práv a predstavila možné formy spolupráce so samosprávnymi krajmi. Jednou z tém stretnutia v Trnave bola aj kauza zariadenia Čistý deň, n.o., Galanta. Viskupič informoval o aktuálnom stave kauzy a konkrétnych krokoch, ktoré TTSK vykonal. "Je veľmi dôležité, aby sme predchádzali situáciám, ktoré vznikli napríklad v organizácii Čistý deň. Preto kraj hľadá nové spôsoby kontrolnej činnosti v zariadeniach sociálnych služieb a vidíme tu priestor aj na úzku spoluprácu práve s úradom verejného ochrancu práv," povedal Viskupič. S ombudsmankou hovoril aj o revitalizovaní SK8. Informoval v pondelok Jaroslav Vacek z odboru komunikácie Úradu TTSK.