Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Žilinskom kraji odhalili minulý týždeň 28 opitých vodičov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

Dychovou skúškou namerali 18 vodičom motorových vozidiel nad jedno promile, desiatim vodičom do jedného promile alkoholu v dychu a štyria sa odmietli podrobiť dychovej skúške na alkohol.

Žilina 6. februára (TASR) - Policajti odhalili minulý týždeň v Žilinskom kraji 28 vodičov pod vplyvom alkoholu. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Radko Moravčík.

Dychovou skúškou namerali 18 vodičom motorových vozidiel nad jedno promile, desiatim vodičom do jedného promile alkoholu v dychu a štyria sa odmietli podrobiť dychovej skúške na alkohol, uviedol Moravčík.

"Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin. Ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí," zdôraznil krajský policajný hovorca.

Účastníci cestnej premávky by sa podľa neho mali na cestách správať disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovať vedeniu vozidla, sledovať situáciu v cestnej premávke a dodržiavať dopravné predpisy. "Každý účastník cestnej premávky môže zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na cestách. Je dôležité uvedomiť si, že bezohľadnou a arogantnou jazdou ohrozujeme nielen svoj život, ale aj životy ďalších účastníkov cestnej premávky," dodal Moravčík.