Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Polícia vyšetruje pád dieťaťa z 2. poschodia trebišovskej nemocnice

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Nemocnica tvrdí, že chlapec sám vyskočil.

Trebišov 3. septembra (TASR) - Pádom hospitalizovaného päťročného dieťaťa z druhého poschodia trebišovskej nemocnice sa zaoberá polícia. Podľa košickej krajskej policajnej hovorkyne Lenky Ivanovej začala v prípade trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. Nemocnica tvrdí, že chlapec sám vyskočil.

Dieťa dopadlo na asfaltový chodník. Podľa predbežnej lekárskej správy utrpelo po udalosti zo stredy (28. 8.) ľahké zranenia. Z hospitalizácie by mali chlapca prepustiť v najbližších dňoch. „Vyšetrovanie tejto nešťastnej udalosti však naďalej pokračuje, policajti zisťujú, ako a prečo k nej vlastne došlo a čaká sa na výsledky znaleckého dokazovania,“ uviedla Ivanová.

Podľa informácií TV Markíza sa chlapec dostal na balkón cez sesterskú izbu. Nemocnica potvrdila, že nebola zamknutá a päťročný pacient do nej nepozorovane vnikol pri preklade na druhú izbu. „Pravdepodobne pri snahe ujsť domov vyskočil z druhého poschodia. Táto nehoda bola okamžite identifikovaná a malému pacientovi bola poskytnutá prvá pomoc. Následná komplexná diagnostika potvrdila iba ľahšie zranenia. Nebol potrebný žiadny operačný zákrok,“ uviedla vo svojom stanovisku s tým, že v nemocnici sa doteraz podobný prípad nestal.

Čo sa týka opatrení, na dvere sesterskej izby inštalovali guľový zámok a zámkom rovnako zabezpečili balkónové dvere. Ako pre TASR spresnil hovorca siete nemocníc Svet zdravia Tomáš Kráľ, všetky lôžkové izby a spoločné chodby mali štandardne zabezpečené okná aj balkónové dvere zámkom. „Súčasne táto neželaná udalosť pomohla nemocnici odstrániť malú - ale na základe praxe významnú, bezpečnostnú medzeru. Podobné usmernenie budeme v snahe o ešte vyššiu bezpečnosť adresovať aj ostatným našim zariadeniam,“ dodal.