Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Regióny

Počasie v Banskobystrickom kraji úradovalo: Vytopilo 15 domov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V Banskobystrickom kraji hasiči počas noci v súvislosti s poveternostnou situáciou vykonali tri výjazdy.

Banská Bystrica/Hrachovo 21. mája (TASR) - Na území Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) mali hasiči pre dôsledky nepriaznivého počasia počas noci z pondelka (20. 5.) na utorok tri výjazdy. Zasahovať museli aj v obci Hrachovo v okrese Rimavská Sobota, kde po výdatnom daždi vytopilo 15 domácností.

V Banskobystrickom kraji hasiči počas noci v súvislosti s poveternostnou situáciou vykonali tri výjazdy. Celkovo zasahovalo 13 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Rimavskej Soboty a Krupiny a 16 dobrovoľných hasičov z obcí Hrachovo, Veľké Teriakovce a Rimavské Zalužany.

"Išlo o odčerpávanie vody zo zaplavených pivníc rodinných domov na ulici Šrobárovej v Rimavskej Sobote a v obci Hrachovo. Technická pomoc pri odstraňovaní spadnutého stromu bola poskytnutá v obci Devičie v okrese Krupina," priblížila pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici Júlia Zeleňáková.

Najväčšie škody spôsobilo počasie v obci Hrachovo v okrese Rimavská Sobota, kde po búrke vytopilo 15 domov. "Prišli silné prívalové dažde, napršalo vyše 60 milimetrov. Cez polia zobralo zeminu a vodu, naše jarky, ktoré sú pri cestách, to nestíhali brať," priblížil pre TASR starosta Hrachova Ondrej Knechta s tým, že v obci v súčasnosti platí druhý stupeň povodňovej aktivity.