Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

Otvorili druhý úsek cyklocesty medzi Rimavskou Sobotou a Poltárom

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Predseda BBSK Lunter v tejto súvislosti konštatoval, že trasu, ktorej väčšiu časť financovali z fondov EÚ, symbolicky odovzdali v deň, keď si Slovensko pripomína 20. výročie vstupu do Európskej únie.

Rimavská Sobota 1. mája (TASR) - V Banskobystrickom kraji v stredu slávnostne otvorili a verejnosti odovzdali druhý úsek cyklocesty, ktorá spája Rimavskú Sobotu s Poltárom. Na sociálnej sieti o tom informoval Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK).

"Táto 30 kilometrov dlhá trasa vedie po bývalom železničnom telese, takže si okrem krásnej prírody môžete užiť aj prejazd tunelom," uviedol BBSK a dodal, že výstavba cyklocesty stála 9,5 milióna eur a financovaná bola najmä z európskych zdrojov.

Predseda BBSK Ondrej Lunter v tejto súvislosti konštatoval, že trasu, ktorej väčšiu časť financovali z fondov EÚ, symbolicky odovzdali v deň, keď si Slovensko pripomína 20. výročie vstupu do Európskej únie.

"Nikdy dosiaľ v dejinách nebolo Slovensko súčasťou spojenectva, ktoré nám poskytuje toľko možností aj ochrany, toľko záruk a toľko podpory, ako sa nám dostáva vďaka členstvu v Európskej únii," konštatoval Lunter na sociálnej sieti.